Iris Poldervaart

Tiger Eye Hair gaat viral, maar waarom eigenlijk?

21 november 2016

Het is de haarkleur die momenteel bejubeld wordt als ‘dé haarkleurtrend die instagram overneemt’: Tiger Eye Hair. Maar eh, hoe nieuw is deze nieuwe trend nou helemaal?

Viral madness

Laten we wel wezen: tegenwoordig zien we zóveel ‘nieuwe’ haarkleuren langskomen op internet, dat het zo ongeveer onmogelijk is om alle trends bij te houden. Waar de ene week het hele web nog in de ban is van chocolate chip cookie bruin, draait het de volgende week opeens helemaal om cinnamon swirl hair. Dat klinkt natuurlijk allemaal heel gezellig, maar wat voegt het eigenlijk toe? Op een gegeven moment moeten we ons toch echt afvragen: is dit écht een nieuwe kleur? Het eerlijke antwoord is vaak: nee, eigenlijk niet. Het is meestal vooral een manier om een kleur of techniek die veel professionele kappers al jaren gebruiken een catchy nieuwe naam te geven. Een leuk marketing trucje dat er vaak voor zorgt dat een kleur die we al veel langer kennen opeens viral gaat.

#hairgoals

Overigens betekent dit heus niet per se dat wij hier fel op tegen zijn. Want eerlijk is eerlijk: wij zeggen nooit nee tegen een goede dosis haarinspiratie en van foto’s van mooie kapsels zullen we nooit genoeg krijgen. En het is natuurlijk wel zo handig als je de haarkleur van jouw dromen opeens ziet langskomen op internet mét een duidelijke naam die je aan je kapper of colorist kunt doorgeven. Zo hoef je nooit meer de diepste krochten van pinterest te doorzoeken naar precies de ene foto van de celeb die je als jouw persoonlijke #hairgoals ziet.

Eye of the tiger

Tiger eye hair is precies zo’n trend. De naam van de kleur komt van de goudbruine steen tijgeroog, en het bijzondere effect van deze steen wordt dan ook nagebootst in het haar. Dit wordt gedaan door middel van karamelkleurige highlights op een ondergrond van warm chocoladebruin haar, ingezet met een balayage techniek. Niet enorm vernieuwend dus, maar dat maakt deze trend zeker niet minder mooi. Mocht je voor je, voor je naar de kapper gaat, toch een breder referentiekader willen dan alleen de naam van een steen? Kijk dan vooral even naar celebs als Jessica Alba, Lily Aldrige en blogger Negin Mirsalehi, want ook zij zijn fan van tiger eye hair – nieuwe trend of niet.

 

Categorieën