Floor Gijsbertse

The Cut: Solange Knowles

9 november 2018

Voor eenieder die vol verbazing naar het kapsel van een bekende it-girl, beroemdheid of icoon van vroeger tuurt, lees vooral even mee. Want in The Cut bespreken we iconische kapsels van bekende knappe koppen. Uiteraard zouden we The Color niet zijn als we je niet direct vertellen hoe je dit creëert.

De Amerikaanse zangeres, danseres en producer Solange Knowles zorgt niet alleen met haar hoge noten en soepele moves voor een flinke fanbase. Ook haar opvallende outfits en dito kapsels zorgen voor flink wat fans, wereldwijd. En da’s niet zo gek. Want haar styling (hulde aan de stylist!) is altijd tiptop in orde. Daarnaast is Solange – het zusje van Beyoncé – niet vies van verschillende kapsels. Zo heeft Solange de afgelopen jaren van kort tot lang haar gehad en experimenteert ze volop met allerlei haarkleuren.

De coupe
Solange is vooral fan van één coupe, de coupe waarom ze zo’n beetje om bekendstaat. The Color legt uit hoe de coupe van Solange in elkaar steekt. Want je hoeft geen connaisseur te zijn om te zien dat Solange haar prachtige wilde haardos dankt aan haar afro-Amerikaanse roots. Kortom: je moet uiteraard wel in het bezit zijn van eenzelfde type haar om het kapsel van Solange te kunnen nabootsen.

De kleur
Over naar de kleur. Want deze is gezet middels een ‘free hand balayage’ dat betekent dat sommige punten iets worden opgelicht met de vorm van het hoofd mee. Bij Solange is er vervolgens een toner gebruikt die in kleur dieper is dan de aanzet van het haar. In de lengte wordt er een iets lichtere kleur aangebracht in een warme mokkatint in combinatie met een rood en koperachtige kleur. En dat ziet er dus zo uit:

Categorieën