Floor Gijsbertse

The Cut: Brigitte Bardot

23 november 2018

Voor eenieder die vol verbazing naar het kapsel van een bekende it-girl, beroemdheid of icoon van vroeger tuurt, lees vooral even mee. Want in The Cut bespreken we iconische kapsels van bekende knappe koppen. Uiteraard zouden we The Color niet zijn als we je niet direct vertellen hoe je dit creëert.

Brigitte Bardot
Brigitte Bardot (inmiddels 84 jaar) is bij uitstek hét icoon uit de jaren vijftig. De Franse actrice en model wist op menig filmset de harten van mannen én vrouwen te veroveren. Om over haar fanbase buiten de filmset nog maar te zwijgen. Want Brigitte had in de jaren vijftig een zeer jaloersmakende kleding- en haarstijl. Dit in combinatie met haar bubbly persoonlijkheid werd ze al snel het lievelingetje in de jaren 50.

De coupe
Haar coupe zag er, op de filmset of in haar vrije tijd, altijd uit om door een ringetje te halen. Haar pony met dromerige hoge lokken zijn iconisch geworden. Uiteraard wil je dolgraag weten hoe je een look zoals die van Brigitte kunt copycatten. Dit doe je door highlights te laten zetten en daarna een koele toner met een goudtint erover heen te zetten. Dit zorgt ervoor dat de goudtint een heel natuurlijk effect behoudt.

De juiste verzorging
Over naar het kapsel. Want haar coupe is in verschillende lagen geknipt. Zo heeft Brigitte vrij lang haar dat met name aan de voorkant in lagen is geknipt als een lange lok. Uiteraard heeft deze coupe ook nog de nodige verzorging nodig. De mooie kleur zolang mogelijk behouden? Snappen we! Je kunt je haar af en toe wassen met een zilvershampoo van Milkshake en eens per week een extreem hydraterend masker gebruiken. Daardoor blijft je haar zacht en drogen je punten niet uit. Win win dus!

https://www.instagram.com/p/-XA3H8pr52/?taken-by=brigittebardotbb

https://www.instagram.com/p/_fSglGJryP/?taken-by=brigittebardotbb

Categorieën