Floor Gijsbertse

The Cut: Alexa Chung

2 november 2018

Voor eenieder die vol verbazing (en jaloezie) naar het kapsel van een bekende it-girl, beroemdheid of icoon van vroeger tuurt, lees vooral even mee. Want in The Cut bespreken we iconische kapsels van bekende knappe koppen. Uiteraard zouden we The Color niet zijn als we je niet direct vertellen hoe je dit creëert.

Alexa Chung
Het Britse mode-icoon Alexa Chung weet niet alleen voor menig verdraaide nek te zorgen wanneer ze over de straten loopt bij bekende modeweken of in een veel te cool outfitje gehuld haar boodschappen haalt. Ze weet namelijk ook voor instant jaloezie te zorgen met haar piekfijne coupe. Lees: tof model, toffe kleur en dito eindresultaat.

Zo krijg je deze coupe
Uiteraard is elk haar anders, en kun je (helaas) nooit exact de coupe van Alexa nabootsen. Maar je kunt wel gigantisch goed in de buurt komen. The Color legt uit hoe de coupe van Alexa in elkaar steekt. Je hoeft geen connaisseur te zijn om te zien dat Alexa een groot fan is van de lob bob. Daarnaast spotten we een pony die niet meeloopt met de rest van het gezicht, ook wel een ‘disconnected fringe’. We blijven even bij de pony. Want deze is iets naar buiten gestyled, zodat je een boho gevoel krijgt. De rest van het haar van Alexa heeft een subtiele slag die je krijgt door wat losse plukken te krullen met de krultang.

Kleuren maar!
Dan de kleur. Want Alexa is fervent gebruikster van de dip dye. Een verftechniek waarbij de uiteinden van het haar als het ware worden ‘gedipt’ in verf. In het geval van Alexa heeft ze hierbij gekozen voor een kleur die iets lichter is dan haar eigen haarkleur. Ze heeft gekozen voor een warme bruintint (bijna mokka) in combinatie met een vleugje koper.

Categorieën