Demi Kleiboer

The Color Show

14 oktober 2018

Voor het eerst mocht The Color in samenwerking met L’oreal een eigen show geven in het Theater van Amsterdam. Het nieuwe product So Color Cult werd hiermee in de schijnwerpers gezet. Deze kleuren bestaan uit natuurlijke tinten, lichte pastel kleuren en felle kleuren. Met de show wilde we iedereen laten zien wat je kunt doen met kleur om ze hierdoor te inspireren.  

the color bleaching pastel

Voorbereidingen 

De voorbereidingen voor de show begonnen al een aantal weken van te voren. Door middel van een casting vonden we de negen modellen. Color Director Floor Mulder en Styling Director Britt Jakobs namen de leiding voor de haar styling van de modellen. Door het maken van een trendreport hebben ze de moodboards gemaakt en drie verschillende thema’s bedacht. Iedere model kreeg een tailor-made haarkleur wat bij de persoonlijkheid van het model past. We hebben niet gekozen voor echt modellen, maar voor meiden die allemaal eigen persoonlijkheid en uitstraling hebben.  

the color make-over

Thema’s  

De show is opgedeeld in drie verschillende blokken met drie thema’s.  We begonnen het eerste thema met een mix van dromerige sferen met witte en nude kleuren. Dit thema heet: Pastel Romance. Het tweede blok werd wat extravaganter met een mix van bloemen op bloemen met veel accessoires een een beetje flirterig. Een echt gypsy thema. Het laatste blok is een mix van felle kleuren met metallics, een soort retro vibe oftwel: Neon Sixties.  

Dé dag  

De dag begon voor Color Director Floor Mulder, Color Specialisten Britt Jakobs en Romy brouwer plus de negen modellen om 11:00 uur. Backstage in het Theater Amsterdam.  De styling van de outfits werd gedaan door Pedro Dias. Hij had prachtige setjes voor ons samengesteld, precies zoals wij het in ons hoofd hadden. De dag zat vol met de voorbereidingen en de choreografie voor de modellen tijdens de show. Om 21:00u was het eindelijk zo ver. Als laatste knalde iedereen van The Color met onze eigen show. 

 

Beeld: Coos de Joole

 

 

Categorieën