Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Jules de Vrieze | Style by Jules

22 december 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Jules de Vrieze, eigenaar van stijl- en fashionblog Style by Jules.

Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Mijn haar is voor mij zeker belangrijk, het hoort bij mij en mijn stijl. Als ik ineens een heel ander kapsel zou hebben zou ik me direct een ander persoon voelen.”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Niet echt, ik ben niet het type om helemaal los te gaan op verschillende kapsels en haarkleuren. Ik ben best tevreden met hoe mijn haar is van zichzelf.”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Ik was het eigenlijk elke dag. Ik weet dat het niet goed is, maar ik kan absoluut niet tegen vettig haar. Daarna kam ik het door en föhn ik het half droog en dan laat ik het verder gewoon zo opdrogen. Ik laat het meestal los, alhoewel ik de laatste tijd het vlechten ook weer helemaal heb herontdekt. Als ik ga sporten doe ik het altijd in een hoge staart.”

Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Ik denk dat mijn geheime wapen is om het gewoon met rust te laten en z’n gang te laten gaan, haha. Ik gebruik naast conditioner niet echt speciale verzorgingsproducten, al doe ik er af en toe wel een maskertje in of een klein beetje kokosolie in de punten.”

The Chair Blow Dry Style By Jules

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

Dan draag ik het vast, waarschijnlijk in een hoge staart of een vlecht.”

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

Ik heb het een aantal keren kort(er) gehad, tot op mijn schouders en een keer nog iets korter, in een soort lange bob. Dat vond ik wel heel tof en soms denk ik dat ik dat wel weer een keer wil, maar aan de andere kant vind ik dit lange wat ik nu heb ook wel heel fijn.”

Heb je ‘haar issues’?

Niet echt eigenlijk! Behalve dan dat het best snel vet wordt, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik het zo vaak was.”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

Ja! Ik heb het een keer zelf geverfd met een pakje van de drogist. Ik ben van mezelf donkerblond en ik wilde wel een keer bruin proberen. Het resultaat was vreselijk, het leek wel rood/paars. Toen moest ik voor nood naar de kapper waar ze het nog donkerder hebben gemaakt, omdat dat de enige (of in elk geval minst schadelijke) manier was om de rood tint eruit te halen. Verschrikkelijk vond ik het dat donkere haar, ik voelde me totaal niet mezelf!”

Waar haal je inspiratie vandaan?

Pinterest! Ik kan uren scrollen door alle mooie plaatjes van ingewikkelde kapsels. Ik kan zelf nog net een vlecht maken, maar daar houdt het dan wel mee op. Af en toe probeer ik iets uit wat ik in een Youtube filmpje heb gezien, maar bij mij wordt het op de één of andere manier nooit zo mooi als in het voorbeeld.”

Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

Ik vind Sienna Miller’s haar in Alfie helemaal geweldig. Die pony staat zo goed! Verder vind ik het haar van Blake Lively echt prachtig.”

The Chair Blow Dry Style By Jules

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Laura Kok @ The Color

Categorieën