Anna van der Griend

Strandlights: de nieuwste kleurtechniek met een betoverend effect

20 augustus 2018

Wanneer je met enige regelmaat een paar uur in de stoel bij je favoriete colorist doorbrengt, dan weet je: highlights zijn nooit zomaar highlights. Dat bewijst ook de nieuwste trend op highlight-gebied: strandlights.

Barcode

We beginnen met een klein geschiedenislesje. In de jaren ‘90 waren highlights mateloos populair. Jennifer Aniston – of liever gezegd haar Friends personage Rachel – was één van de eerste sterren die een kapsel met highlights en lowlights rockte. Het was een hit, en een trend was geboren. Maar zoals dat gaat met trends begonnen de bekende nineties highlights (ook wel barcode highlights, te herkennen aan het streperige effect) er op een gegeven moment toch wel ietwat gedateerd uit te zien. Na een tijdje met een twijfelachtig imago gekampt te hebben, zijn highlights nu alweer een aantal jaar helemaal terug. Met één groot verschil: de highlights die we nu zien zijn verre van chunky en streperig. Tegenwoordig gaan we liever voor fijn en genuanceerd. En dat is precies wat strandlights zo populair maakt.

Fijne lijntjes

Strandlights zijn misschien wel de meest subtiele highlights die we tot nu toe gezien hebben. Vergeet babylights en finelights; als je voor natuurlijk gaat, is dit jouw trend. Wat deze strandlights anders maakt dan andere subtiele highlights? Color Director Floor Mulder legt uit: “bij strandlights wordt er gewerkt met zogenaamde slice technieken. Het ‘reepje’ haar dat opgelicht wordt, is heel fijn; zo’n anderhalf tot drie millimeter dik.” Dat betekent wel dat het laten zetten van strandlights iets langer kan duren dan je normale highlight behandeling. Er komt immers enorm veel precisie bij kijken. Maar het resultaat mag er zijn. Floor: “het effect van strandlights is dat je heel blond wordt, maar wel met een diepere aanzet. Dat betekent dat je niet al na een paar weken met een duidelijke uitgroei zit. Het is natuurlijker dan een echte platina blonde kleuring en net wat heftiger en wat hipper dan klassieke highlights.

Wij zijn in ieder geval om. Jij ook? Maak dan direct een afspraak bij één van The Color salons en laat je persoonlijk adviseren.

Strandlights inspiratie

 

Beeld: Instagram