Iris Poldervaart

Smokey lilac is de haarkleur van je dromen

7 november 2016

Allereerst: geen kwaad woord over haar in pastelkleurtjes. Wij zijn en blijven fan, laat dat duidelijk zijn. Toch kunnen we best begrijpen dat niet iedereen in is voor de My Little Pony-associaties die zachtroze of babyblauwe lokken nog wel eens met zich meebrengen. Voor iedereen die nét iets stoerders wil, hebben we goed nieuws: we hebben je favoriete nieuwe haarkleur gevonden, en hij heet smokey lilac.

Smokey lilac is de ultieme pastel goes grunge haarkleur: geïnspireerd op lieflijk lavendel, maar dan net een tandje – of twee – stoerder. Smokey lilac combineert een aantal van onze favoriete kleurtrends van het afgelopen jaar: pastel, granny grey én color melt in één kapsel? Wij zijn in ieder geval om.

Smokey lilac: de must-knows

Wij begrijpen dan ook heel goed dat je niet kunt wachten om deze kleur zelf uit te proberen, dus wij vroegen The Color Creative Director Floor Mulder wat je moet je weten voordat je de stap naar smokey lilac zet. De must-knows op een rijtje:

  • Smokey lilac is een kleur die het het best doet op een licht canvas; hoe lichter het haar, hoe beter de kleuren zichtbaar zijn. Smokey lilac kán ook op donker haar, maar dan zie je vooral een paarse gloed. Voor het mooiste effect zal bruin en zwart haar dus eerst ontkleurd moeten worden.
  • De man verantwoordelijk voor de trend, famous colorist Guy Tang, ontwikkelde de kleur als onderdeel van zijn nieuwe Metallics haarkleurlijn in samenwerking met Kenra Professional Hair Color. Maar ook met andere kleurproducten is het smokey lilac effect prima te bereiken. De kleur bestaat uit een combinatie van grijs en violet, gemengd met een blond-tint. Voor een aparte twist kun je jouw colorist vragen een beetje roze of clear verf aan het het recept toe te voegen.
  • Hair care is key; Floor raadt aan om je haar te wassen met een hydraterende shampoo, bijvoorbeeld de Matrix Moisture Me Rich shampoo (€8,95). Daarnaast hou je de kleur langer mooi door zo’n één keer per week een zilvershampoo (bijvoorbeeld Keune Design Silver Reflex Shampoo €9,05) te gebruiken. Breng deze aan op handdoekdroog haar en laat dit 30 minuten inwerken. Seal de kleur in je haar vervolgens met een proteïnemasker (bijvoorbeeld de Evo Mane Attention Protein Treament €23,35) voor optimaal effect.

 

Categorieën