Iris Poldervaart

De L’Oréal Smart Brush geeft je persoonlijk haar advies

5 januari 2017

Is er tegenwoordig nog iets wat je niet met je Smartphone kunt doen? Van eten bestellen tot een nieuwe taal leren; werkelijk overal is een app voor. Ja, óók voor het borstelen van je haar. Althans, die komt er, dankzij L’Oréal. Kérastase (onderdeel van L’Oréal) lanceert dit jaar namelijk een ‘s werelds eerste Smart Brush. En als je denkt dat dit een onnodige gadget is, dan heb je het mis; deze borstel gaat je haar – en je leven – veranderen. Benieuwd wat deze L’Oréal Smart Brush zo bijzonder maakt? Ga er even voor zitten, want het is nogal wat.

Persoonlijke haar coach

De Kérastase Hair Coach, zoals de borstel eigenlijk heet, is gecreëerd in samenwerking met het Franse technologiebedrijf Withings. Hij beschikt over sensoren die informatie opslaan elke keer dat jij je haar borstel. Hoe vaak, hoe lang en hoe hard jij je haar borstelt; het wordt allemaal opgenomen. Daarnaast heeft de borstel door of je hem op nat of droog haar gebruikt. De L’Oréal Smart Brush kan ook geluiden oppikken en daaruit opmaken of je haar droog, pluizig of breekbaar, en zelfs op je gespleten punten hebt. Kortom, deze borstel weet meer van jouw haar dan jijzelf. En dat is maar goed ook, want al deze data worden doorgegeven aan UX, een app op je telefoon. Deze app gebruikt de gegevens vervolgens weer om jou van perfect passend haar advies te voorzien.

Zo kan de app je precies vertellen hoe gezond jouw haar is, wanneer je te ruw borstelt en hoe effectief jouw manier van borstelen is. Om het af te maken geeft de app je gepersonaliseerde tips op het gebied van haarverzorging (en houdt daarbij meteen rekening met de gemeten temperatuur en luchtvochtigheid, alsof het niets is) en welke Kérastase producten je daarvoor het best kunt gebruiken.

Jouw beste haar ooit

Als wij dit zo horen, denken we dat 2017 wel eens ons (en jouw) beste haar-jaar ooit zou kunnen worden. De Kérastase Hair Coach zal $200 gaan kosten (de prijs in euro’s is nog niet bekend). Dat lijkt een behoorlijk astronomisch bedrag om neer te leggen voor een borstel, maar bedenk daarbij dat je nooit meer miskoop doet op het gebied van haarverzorging én dat je er het perfecte haar voor terug krijgt. Als je het zo bekijkt lijkt ons eigenlijk een prima deal. De borstel wordt in de Verenigde Staten mid-2017 gelanceerd bij verschillende Kérastase salons en op de website van het merk. Wanneer de L’Oréal Smart Brush naar Nederland komt is nog niet bekend. We houden je op de hoogte!

Beeld: L’Oréal
Bron: WWD

Categorieën