Iris Poldervaart

Shine line hair is de nieuwste rainbow trend

25 mei 2017

Voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van rainbow hair hebben we goed nieuws: een nieuwe uitvoering van de regenboog trend gaat momenteel hartstikke viral op Instagram. De look in kwestie wordt shine line hair genoemd, en het is alles wat je van rainbow hair mag verwachten: kleurrijk, opvallend, en vooral ontzettend creatief.

Klinkt leuk, maar wat is het precies? Om de ‘shine line’ te creëren verven colorists het haar in horizontale of diagonale banen waarbij de aanzet en punten van het haar in dezelfde tint worden gekleurd. Hoewel de verschillende kleuren niet helemaal geblend worden, is het resultaat alles behalve hard en blokkig. De combinaties van verschillende tinten zorgen juist voor een bijzonder effect, dat nog het meest doen denken aan zonlicht dat door een prisma op het haar schijnt en zo een regenboog creëert. De oplettende lezer weet dat dit niet de eerste keer is dat we zo’n optische illusie terugzien in de wereld van haarkleuren. Denk bijvoorbeeld ook aan rainbow trends als holographic hair, geode hair en oil slick hair. 

Kleur en canvas

Haarstylisten lijken steeds creatiever en experimenteler te worden met kleur. Haar wordt vaak niet alleen gezien als haar, maar ook als canvas. Zo ontstaan er looks waar we zelf nooit op zouden komen, en we hebben dan ook enorm veel bewondering voor de creativiteit van deze colorists.

Toch heeft rainbow hair ook één groot nadeel. Want hoe mooi de kapsels er net na het verven ook uitzien, heel houdbaar zijn deze kleuren helaas niet. Neon- en pasteltinten blijven meestal niet meer dan een paar wasbeurten mooi. Of, zoals The Color’s Creative Director Floor Mulder zegt: “hoe gekker de kleur, hoe sneller het uit je haar verdwijnt”. Mocht je je toch aan shine line hair willen wagen (iets wat we helemaal begrijpen), houd dan in je achterhoofd dat het effect vrij snel zal vervagen en wees bereid je aan het verzorgingsplan van de kapper te houden.

Advies van Floor: “Je kunt de houdbaarheid van de kleur verlengen door met goede professionele producten te werken die je haarkleur ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan kleurmaskers of conditioners. Bedenk ook dat hoe gezonder je haar is, hoe langer de kleur blijft zitten. Gebruik dus zeker eens per week een haarmasker”.

#DTTAH

Nog een tip: don’t try this at home. We gaan er vanuit dat we dit eigenlijk niet hoeven te zeggen, maar het gaat je écht niet lukken om shine line hair bij jezelf te zetten. Althans, niet zonder lamme armen en een ongelukkig streperig effect. Maak dus zeker een afspraak bij je kapper en neem voor het gemak deze inspiratiebeelden mee. Dan weet je zeker dat het helemaal goedkomt.

 

Categorieën