Anna van der Griend

Rose brown is de kleurtrend voor brunettes deze zomer

2 juli 2018

Onze liefde voor rose gold haar gaat voorlopig nergens heen. De trend maakte zijn intrede in 2015 en is inmiddels eigenlijk geen trend meer te noemen, want de kleur is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Steeds wanneer het erop lijkt dat de populariteit iets afneemt verschijnt er een nieuwe variant op social media – iets wat we overigens helemaal niet erg vinden. De nieuwste rose gold tint? Rose brown, een kleur waarvan vooral brunettes héél blij zullen worden.

Gerechtigheid voor brunettes

Want hoewel het meestal blondines zijn die naar hartenlust met verschillende kleuren kunnen experimenteren, zijn het ditmaal mensen met bruin haar die zich aan een Pinterest perfect trend kunnen wagen. Zoals de naam al doet vermoeden is de perfecte ondergrond voor rose brown namelijk geen lichtblond, maar bruin haar. En dat is bijzonder, want voor veel trendkleuren (zoals pastel, neon en het “klassieke” rose gold) moet het haar eerst compleet opgelicht worden. Iets waar niet iedereen blij van wordt, want geblondeerd haar vraagt nou eenmaal om wat extra onderhoudt. Wat dat betreft is rose brown dus behoorlijk low maintenance.

Gezonde mix

Dat betekent niet dat er helemaal geen bleaching aan te pas komt. Het rosy metallic effect bereik je namelijk door blondering, roze, rood, peach en kopertinten te mixen. Toch is zo’n mixje een stuk minder schadelijk dan een volledige bleaching. Zeker wanneer je jouw colorist vraagt een treatment zoals Matrix Bond Ultim8 aan het kleur te voegen hoef je absoluut niet bang te zijn dat je eindigt met droge lokken en gespleten punten. Nog een pluspunt: je zit niet met een overduidelijke uitgroei die na een week of 6 per se bijgewerkt moet worden. Dat scheelt je niet alleen een paar uur in de salonstoel, maar is ook nog eens stukken beter voor je haar.

Het is duidelijk: wij zijn fan. Jij ook? Maak direct een afspraak voor een adviesgesprek bij één van onze salons. Wij verzamelden alvast de mooiste rose brown inspiratie voor je.