Iris Poldervaart

10 redenen om deze zomer voor platinablond te gaan

28 maart 2016

De lente is officieel aangebroken, en dat betekent dat dit het perfecte moment is voor een nieuwe, sun-proof haarkleur. Onze suggestie: platinablond. En wel hierom:

1.Iedereen die al eens platina is geweest weet dat je kan rekenen op een stuk meer aandacht én op een stuk meer zelfvertrouwen.

2. Je persoonlijke stijl zal zich ontwikkelen. Een nieuwe haarkleur vraagt natuurlijk om een nieuwe garderobe, een nieuwe make-up stash én nieuwe haarverzorgingsproducten. En reken maar dat wij elk excuus om een flinke shoppingsessie te houden aangrijpen.

3. Platinablond is het perfecte canvas voor andere haarkleuren. Wanneer je een keer iets anders wil – al is het maar voor een feestje – dan ben je met je platinablonde haar al halfway there.

4. Lichtblond haar kan wonderen doen voor je complexie. Zo lijkt een grauwe huid dankzij een platinablonde coupe te stralen en gebruik je opeens een stuk minder foundation en blush.

5. Nu we het er toch over hebben, platinablond haar past bij bijna elke huidskleur. Ja, echt. Het fijne aan deze tint is dat het zich niet probeert voor te doen als ‘natuurlijke’ haarkleur. Geen probleem dus, als je er niet uitziet als een overtuigende natural blonde.

6. Platinablonde haariconen zijn onder anderen Marilyn Monroe en Gwen Stefanie. En wie wil er nou niet lijken op de queen of cool.

7. Je haar platinablond laten verven is met afstand de meest glamorous manier om mee te doen aan de 90s revival die momenteel gaande is.

8. Uitgroei is allang geen beauty faux pas meer. Die angst dat je voortaan om de twee weken bij de kapper zit omdat je anders totaal voor gek loopt is dus ongegrond.

9. Is er één andere haarkleur die zo aan de zomer en zonnige dagen doet denken als platinablond? Dachten wij ook niet.

10. Geloof ons, er is een reden dat “blondes have more fun” een cliché is.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën