Iris Poldervaart

Pinterest spreekt: dit zijn de grootste lente 2017 haartrends

23 maart 2017

Pinterest is een bodemloze bron van inspiratie. Als je even niet weet wat je in je salade moet doen, welke schoenen je het beste kunt dragen bij kick flare jeans of als je twijfelt welke kleur bank het mooist staat bij je zalmroze muren; Pinterest biedt altijd raad. Ook als het om coole kapsels gaat checken we de website maar al te graag om ideeën op te doen. En dankzij onze zoekwoorden, én die van jou, weet Pinterest als geen ander wat er speelt op haargebied. Zo kan Pinterest niet alleen vertellen welke stijlen en kleuren op dit moment populair zijn, maar ook welke looks we veel gaan zien de komende tijd. Benieuwd wat de kapsels van dit seizoen worden? The Chair verzamelde de belangrijkste lente 2017 haartrends – niet op basis van wat we op de catwalk of op Instagram zagen, maar puur gebaseerd op jouw Pinterest zoekopdrachten.

Vlechten – in alle soorten en maten

Zijn vlechten ooit NIET in? Zeker met het festivalseizoen in zicht zijn vlechten weer booming, in alle soorten en maten. Zo wordt er nog steeds veel gezocht op strakke boxer braids en Dutch braids, en vooral hoe je die het beste bij jezelf (of bij je bestie) kunt maken. Dat met de komst van de lente ook wedding season weer aanbreekt, is duidelijk te zien aan de zoekopdrachten naar losse romantische vlechten, zoals de klassieke visgraatvlecht.

De botte lob

Het klinkt bijna als een scheldwoord (“jij botte lob!”) maar de blunt lob is toch echt één van de grootste kapsel trends op Pinterest. Logisch, want de lob (zowel als uitgegroeide bob of vers geknipt) is enorm veelzijdig en makkelijk te stylen. Hoe je dat doet laten we je overigens in deze tutorial zien.

Natuurlijke krullen

Natural hair is al een tijd aan een opmars bezig, iets waar wij 100% achter staan. En jullie duidelijk ook, want op Pinterest wordt er flink gezocht naar kapsel inspiratie voor haar met textuur, maar ook naar de beste tips om krullen en kroeshaar te verzorgen.

Lange lagen

Hoewel bobs en lobs nog steeds dé kapsels van nu zijn, is lang haar (met dank aan celebs als Kim Kardashian) dit seizoen ook een grote trend. Om lang, steil haar ‘levendig’ te houden kun je het best aan de slag gaan met lagen in verschillende lengtes.

De buzz cut

Als zelfs A-list Hollywood sterren als Kristen Stewart zich wagen aan de buzz cut, dan weet je dat je te maken hebt met een volwaardige trend. Dat wordt nog maar eens geïllustreerd door de zoekopdrachten op Pinterest, die duidelijk maken dat er in ieder geval meer dan genoeg mensen ideeën opslaan voor het ultra-korte kapsel. Hoeveel vrouwen daadwerkelijk de stap zetten om de tondeuse in hun haar te laten zetten is nog even de vraag, maar het inspiratiemateriaal is er in ieder geval in overvloed.

Wat zijn wat jou betreft de grootste lente 2017 haartrends?

 

Categorieën