Iris Poldervaart

Het permanentje maakt een onverwachte comeback

15 juni 2017

Wanneer je het woord permanentje hoort, denk je waarschijnlijk eerder aan een poedel-achtige jaren ‘80 coupe dan aan de coole, effortless krullen zoals je die tegenwoordig zou willen dragen. Begrijpelijk, maar niet helemaal terecht. Het permanent heeft anno 2017 een behoorlijke make-over gehad en is daarmee opeens helemaal niet meer zo gedateerd.

The new wave

Want strakke krullen en getoupeerd haar, daar doen we niet meer aan. De krul van nu is los, nonchalant en natuurlijk – maar dan wél met een extra dosis volume. De rollen die tegenwoordig gebruikt worden om mee te permanenten zijn een stuk dikker dan de jaren ‘80 variant, wat zorgt voor grovere, lossere krullen. In plaats van een permanent zou je het dan ook beter ‘beach waves plus’ kunnen noemen. Fun fact: aan de andere kant van de Atlantische Oceaan hebben een aantal haarstylisten de stijl inmiddels omgedoopt tot ‘American Wave’, ‘Body Wave’ of ‘Modern Wave’ om weg te blijven van het suffe imago van het old school permanentje. We moeten toegeven; dat klinkt inderdaad een stuk cooler.

Goed om te weten:

– Permanenten is tegenwoordig lang niet meer zo slecht voor je haar als het vroeger was, aangezien er minder ammoniak gebruikt wordt. Toch kunnen mensen met geblondeerd haar (zowel volledig gebleekt als highlights) zich beter niet aan een permanent wagen omdat dit toch al beschadigd haar te veel belast.

– Voor een optimaal resultaat kun je je haar het beste 48 uur na de behandeling niet wassen.

– Gebruik voor het drogen van je haar geen handdoek maar een katoenen t-shirt. Dit is niet alleen beter voor de kwaliteit van je haar, maar zorgt er ook voor dat de krul langer blijft zitten. Droog je haar door het water er zachtjes met het shirt uit te knijpen – nooit wrijven! Breng op handdoekdroog (of shirt-droog, in dit geval) haar een volume mousse of curl definer aan. Voor een natuurlijk effect laat je de föhn even liggen en laat je je haar aan de lucht drogen.

 

Beeld: Beauty Coach, Instagram: @damiensantiago, @daniellepriano, @zendaya, @brycescarlett, @vanessahudgens

Categorieën