Iris Poldervaart

Ocean hair geeft een nieuwe betekenis aan ‘beach waves’

6 juli 2017

Als je aan de zomer denkt dan denk je ongetwijfeld aan het strand. Sterker nog, mensen die net zo veel met haar bezig zijn als wij denken misschien zelfs wel aan beach hair. En hoewel we dol zijn op de nonchalante zon-gebleekte waves, neemt geen enkele trend de liefde voor de zee zo letterlijk als ocean hair.

Wees gerust: ocean hair ziet er heel anders uit dan het smurfen-blauw dat je zelf uit een kant-en-klaar pakje tovert. Anders dan ‘gewoon’ blauw haar bestaat ocean hair namelijk uit verschillende kleuren. Van donkerblauw tot turquoise en van groen tot grijs. Oftewel: alle tinten die je terugvindt in de oceaan.

De zee in je haar

Brittany Holland (aka @cosmzic.color), de colorist uit Californië die deze trend startte, legt uit: “ik wilde kleuren maken die de diepte en beweging van de oceaan nabootsen. Eén van mijn klanten en ik delen een liefde voor het strand en de zee. Ik wilde een manier creëren waarop we van de oceaan kunnen genieten terwijl we zelf in ons woestijnstadje zitten”. En dat meer mensen die liefde voor de zee delen werd al snel duidelijk, want het duurde niet lang voordat de look viral ging. En dat de rest van de wereld zo kan mee genieten is natuurlijk mooi meegenomen. Want ook wij kunnen met dit mooie weer wel een manier gebruiken om mentaal aan onze bureaus te ontsnappen.

Hippe kleurtjes

Hoewel ocean hair een coole manier is om eerbetoon is aan de zee te brengen, is het niet de makkelijkste kleur om zelf te krijgen – of te onderhouden. Floor Mulder, Creative Director van The Color Hair Coloring Salons legt uit: “Hippe kleurtjes in je haar vervagen heel snel. Je kunt de houdbaarheid wel verlengen door met goede professionele producten te werken die je haarkleur ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan kleurmaskers of conditioners.”

Gratis kleuradvies

Wil je meer advies over ocean hair of een andere haarkleur? Je kunt The Color nu ook helemaal gratis en vrijblijvend WhatsAppen! Appen met The Color Bilderdijkstraat (Amsterdam) kan via: 0611238800, met The Color Van Woustraat (Amsterdam) via 0615385652 en met The Color Nijmegen via 0615076182. Super makkelijk!

 

Beeld: Marc de Groot voor The Color Hair Coloring Salons

Categorieën