Iris Poldervaart

Nieuwe haarkleur trend: rainbow bangs

11 april 2016

Er lijkt geen einde te komen aan de manier waarop we bijzondere kleuren gebruiken in onze kapsels. Na opvallende dip-dye’ssunset hair en oil slick hair is het nu de beurt aan rainbow bangs. Inderdaad, de gekleurde pony. Het is geen geheim dat wij bij The Chair fan zijn van rainbow hair en deze nieuwste haarkleur trend is geen uitzondering.

Deze haarkleur trend vindt zijn oorsprong op – je raadt het al – instagram, waar model Amber Le Bon haar nieuwe kapsel met rainbow bangs showde. Binnen no time was de regenboog pony één van de grootste haar hypes van het moment, met onder anderen celebs als Zendaya en Keke Palmer als rolmodellen.

Benieuwd hoe je zelf picture perfect rainbow bangs krijgt? The Color’s Floor deelt haar beste tips:

EXPERT TIP

“Door alleen de punten van de pony te kleuren, behoud je de diepte in het haar” – The Color Creative Director Floor Mulder

“Het mooiste resultaat krijg je door de pony eerst te bleken. Zo krijgt het haar een mooie, witte ondertoon. Je kunt ervoor kiezen de hele pony te bleken of juist alleen de punten. Op deze manier behoud je de diepte van het haar, wat zorgt voor een meer fashionable effect. Daarna kun je het inzetten met de kleur, of kleuren, die je wilt. Door de witte ondertoon heb je een canvas waarmee je kunt spelen. Goede producten hiervoor zijn de Color SYNC Watercolors van Matrix. Dit is een semi-permanente kleuring die gemiddeld 6 weken in je haar blijft zitten. Voor iets minder gewaagde types zijn de Matrix Colorgraphics perfect; deze pure pigmenten zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren van pastel tot neon, en blijven gemiddeld zo’n 5 wasbeurten in je haar.”

En, post jij binnenkort ook je eerste #rainbowbangs foto op Instagram?

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color’s Creative Director Floor Mulder

Categorieën