Iris Poldervaart

Nieuw voor healthy hair: L’Oréal Professionnel Smartbond

13 september 2016

Het is een vraag die kappers regelmatig te horen krijgen: hoe zorg ik dat mijn haar gezond blijft tijdens en na het kleuren? Hoewel de meeste kleurproducten tegenwoordig een stuk milder en dus minder schadelijk zijn dan vroeger, blijft het oppassen wanneer je voor een nieuwe kleur gaat. Zeker tijdens een bleaching sessie – die toch al snel een paar uur kan duren – worden de haarvezels aangetast. Speciaal om dit tegen te gaan komt L’Oréal Professionnel met iets nieuws: L’Oréal Professionnel Smartbond.

Sterke en zwakke verbindingen

En daar is heel wat voorwerk en research aan vooraf gegaan. Want het beschermen van je haar, dat is nog best een technisch verhaal. Het zit zo: Je haar bevat zowel sterke verbindingen (zwavelbruggen) als zwakke verbindingen (zoutbruggen). Tijdens het kleuren kunnen deze verbindingen ernstig verzwakken of zelfs breken. L’Oréal Professionnel Smartbond bevat Maleic Acid, een ingrediënt dat slim werkt tijdens de kleurbehandeling. Deze stof zorgt er namelijk voor dat de sterke verbindingen in het haar behouden blijven en verwijdert ionen die ervoor zorgen dat zwakke verbindingen niet hersteld kunnen worden. 

Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar waar het op neer komt is dat Smartbond jouw haar beschermt en versterkt tijdens het kleuren en het daarnaast ook nog eens glanzend en zacht maakt – en dat zonder dat de kleur intensiteit verliest. Of je nou van bruin naar blond gaat of een voor een nieuwe pasteltint kiest, Smartbond has got your back

Exclusieve salonbehandeling

L’Oréal Professionnel Smartbond is een exclusieve salonbehandeling die bestaat uit drie stappen. Om te beginnen wordt Smartbond door je kapper toegevoegd aan de kleuring of bleaching om de haarverbindingen te beschermen. Vervolgens wordt Smartbond gebruikt als pre-shampoo wanneer de kleur uit je haar gespoeld wordt om de structuur van de haarvezel te herstellen. Stap 3 is een conditioner die je zo’n één keer per week zelf thuis gebruikt om het verzorgende effect van Smartbond te behouden. Easy as 1, 2, 3 dus. 

De L’Oréal Professionnel Smartbond service is nu verkrijgbaar bij verschillende salons in Nederland.

smartbond_retailconditionersmartbond_packshotsTekst: Anna van der Griend
Beeld: L’Oréal Professionnel

Dit artikel bevat producten die wij hebben ontvangen van een merk of bedrijf.

Categorieën