Iris Poldervaart

Niet voor verlegen types: de neon hair trend

11 september 2017

Het was voor sommige mensen misschien even slikken toen Bella en Gigi Hadid afgelopen februari met extensions in opvallende primaire kleuren over de Versace catwalk liepen. Logisch, want wij snappen ook wel dat neon hair niet voor iedereen is weggelegd. Toch kunnen we niet ontkennen dat er iets ontzettend cools is aan de felle lokken die we voorbij zagen komen op de catwalk.

Ook tijdens de shows van Gucci, Baja East en Jeremy Scott zagen we neon hair in verschillende tinten. En hoe; dankzij haar highlighter-roze pixie was model Olesya Ivanishcheva niet te missen.

Streetstyle

En niet alleen op de catwalks, maar ook op straat is neon hair een hot topic. Steeds vaker zien we celebrity’s, influencers en andere avontuurlijke kleur-kameleons met neon lokken in de meest uiteenlopende tinten. Van fel oranje en roze tot vuurrood en zelfs kanariegeel. Inspiratie genoeg dus. Donatella Versace liet zich voor haar show niet voor niets inspireren door streetstyle sterren. Het idee achter de Versace catwalk looks? Vrouwen wisselen tegenwoordig net zo gemakkelijk van haarkleur als van make-up, en gebruiken het als een manier om zichzelf te uiten, aldus haarstylist Guido Palau, die samen colorist Josh Wood de neon extensions voor Gigi, Bella en de andere modellen creëerde. Dat komt goed uit, want The Color Creative Director Floor Mulder waarschuwt dat neon tinten nooit écht lang in je haar zullen blijven zitten, hoe goed je je lokken ook verzorgt.

Neon experiment

Dat betekent natuurlijk niet dat deze trend niet het proberen waard is, al is het maar voor een paar weken. Sterker nog, de beperkte houdbaarheid van de kleur zou juist een goede reden kunnen zijn om te experimenteren met verschillende neon tinten. Mocht je er toch niet aan kunnen wennen, dan ben je er gelukkig ook vrij snel weer vanaf.

Durf jij het aan?

Meer weten over neon hair? Ga langs bij één van The Color salons of maak via WhatsApp een afspraak voor een adviesgesprek.

 

 

Categorieën