Iris Poldervaart

Verrassende micro-trend: mosterdgeel haar

11 juni 2018

Als we over blond haar praten, hebben we het globaal meestal over twee soorten: koel blond en warm blond met veel goudtinten. Natuurlijk zijn er veel meer variaties (denk bijvoorbeeld aan beigeblond en strawberry blond), maar de meest populaire blondtinten zijn meestal wel te verdelen in één van de bovenstaande categorieën. Een variant die we eigenlijk bijna nooit zien, is mosterdgeel haar. Daar lijkt nu verandering in de komen. 

Vaarwel zilvershampoo

Nou hebben we het wel vaker over geel haar gehad. Maar meestal gaat dit samen met woorden als ‘kleurcorrectie’, ‘zilvershampoo’ en ‘oeps, foutje’. Dankzij deze micro-trend kunnen we deze associaties nu even vergeten. Mosterdgeel haar ziet er verrassend genoeg alles behalve fout of onverzorgd uit.

Mosterdgele influencers

We spotten deze kleur bij Xander Vintage – sowieso al een inspiratie op haargebied. De blogger (wiens echte naam Alanna Durkovich is) gaf aan dat er wel wat overtuiging voor nodig was om over te stappen naar mosterdgeel. Iets wat we begrijpen, want het is niet de meest gangbare kleur in het spectrum. Toch ging Alanna overstag. En we zijn blij dat ze het gedaan heeft, anders waren we er waarschijnlijk nooit achter gekomen hoe cool mosterdgeel haar kan zijn. De colorist verantwoordelijk voor deze trend is de Canadese Chris Weber, die ook het haar van make-up artist Leigh Dickson een mosterdgele make-over gaf.

Ze zijn niet de eersten die voor de cartoonesque kleur gaan; al in 2015 zagen we zangeres Ellie Goulding met de donkergele, bijna oranje haarkleur op de rode loper bij de MTV EMAs. Toen renden mensen nog niet massaal naar de salon om de kleur te kopiëren, maar hé, wellicht is dat deze keer wel heel anders. We zullen het zien!

Mosterdgeel haar: de inspiratie

Wat vind jij? Of je nou fan bent van de kleur of er niets van moet hebben, één ding is zeker: met mosterdgeel haar maak je een statement. Benieuwd of mosterdgeel jouw kleur is? Stuur een berichtje naar onze salons voor vrijblijvend advies.

Beeld: Instagram @xandervintage @leighdickson

 

Categorieën