Iris Poldervaart

Klein maar fijn: de mini vlecht doet het goed dit najaar

4 september 2017

Kleine vlecht, groots effect: de mini vlecht deed het goed tijdens fashion week, en gaat het dan ook héél goed doen dit seizoen.

Catwalk hit

We zagen de baby braid op allerlei manieren langskomen bij verschillende shows: subtiel en natuurlijk bij Jill Stuart, romantisch bij Valentino en kleurrijk en opvallend bij Maison Martin Margiela, dankzij het creatieve gebruik van gekleurd draad. Kortom: voor elk wat wils op vlechtgebied.

The Chair snelle kapsel upgrades mini vlecht

Imposante kragen en dramatische bloemen

Hoewel de mini vlecht een hoog festival-gehalte heeft, bewezen de designers afgelopen lente dat het kleine vlechtje ook perfect is voor de herfst, bijvoorbeeld in combinatie met de imposante Victoriaanse kragen en dramatische bloemenprints die we dit najaar veel zullen zien.

Eén vlecht, zoveel stylingsopties

Draag hem aan één kant of juist perfect symmetrisch, enkel of dubbel; de stylingsmogelijkheden zijn eindeloos. Om je alvast een eindje op weg te helpen verzamelden we de mooiste mini vlechten van de catwalk. Voor welke versie ga jij?

Tip: gebruik haarspray om te vlecht te sealen.

Mini vlecht tutorial

Ga je liever voor een meer geavanceerde versie? Dat kan natuurlijk ook! In deze tutorial laten we je zien hoe je zelf een coole mini braid in je middenscheiding maakt.

 

 

Beeld: Getty, ImaxTree

Beeld video: Michelle Duijn / Haar: Jeffrey Janssen

Categorieën