Iris Poldervaart

Michael Shaun Corby

15 oktober 2014

Afgelopen maandag spraken wij met Alterna Haircare Global Creative Director, Michael Shaun Corby. Michael is al meer dan 25 jaar werkzaam als kapper en hairstylist. Zo werkte hij met menig Hollywood celebrity.

Tijdens de presentatie liet Michael onder andere één van de meest aangevraagde red carpet kapsels, De Milky waves!

milky waves

Ook tipte hij ons over aankomende trends zoals krullen en één van de grootste aankomende trends ‘Mangle hair’ zoals ook gezien bij Tom Ford op de catwalk. Toeval wilt dat ook wij deze trend ‘gespot’ hebben als Spring 2015 haartrend. Lees het in onze blog, preview haar trends Spring 2015.

Voor de kerst dagen is de ‘soft chignon’ hot!

Q: Als bekende celebrity kapper noem eens een paar van je beroemde klanten?

O dat zijn er zo veel, natuurlijk Katie Holmes (tevens mede eigenaar Alterna Haircare) ! Ik voel mij gezegend om met zo veel celebrities te hebben gewerkt. Zo werkte ik samen met Cameron Diaz, Britney Spears, Lindsay Lohan en Paris Hilton. Mensen zeggen altijd dat ik vooral met ‘bad girls werk. Maar lang niet allen zijn bad girls. Cameron Diaz bijvoorbeeld is erg down to earth en casual, ze kan zo Nederlands zijn. Ik heb ook gewerkt met Hannah Verboom, ik moest een emergency kleuring doen voor een shoot. Ze wilde dat ze donker haar kreeg voor de shoot.

Q: Wat is je beste ‘celebrity’ kapsel die je ooit hebt geknipt en waarom?

Rond 1998, toen ik 18 jaar oud was deed ik mijn allereerste celebrity Martika. Ze was een hele bekende zangeres stond op nummer 1 & 3. Ik heb toe een bob met korte pony geknipt. In die tijd had heel Hollywood nogal statisch haar, dit haar bewoog dus dat was wel even een risico.

Q: Is er een celebrity die je graag een nieuw kapsel wilt geven? En wat zou dat kapsel zijn?

O Gosh! Er zijn zo veel. Als ik nu namen ga noemen willen ze vast nooit meer met mij werken 😉 Maar goed als ik moet kiezen dan ga ik voor Lady Gaga lijkt mij geweldig om haar een ‘all natural’ look te geven. Of Julia Roberts, ze heeft altijd hetzelfde kapsel. Ik zou haar graag een choppy bob te geven, heeft ze nog nooit gehad!

Q: Wat drijft jou als een haar professional?

Ik verveel mij nogal snel, ik houd ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te zien. Ik werk graag in seizoenen, backstage werken op de  verschillende fashion weeks, shows voor kappers en werken voor Alterna Haircare . Ook reis ik heel veel zo’n 350.000 mijl per jaar. Ik ben dus nooit thuis.

Q: Waar ben je over 5 jaar? Wat is nog een droom?

Voor mij is het een ‘big thing’ dat ik net in het bestuur zit van de Beauty Association. Ik leid het team en we zijn bezig met het opzetten van de Awards. Dit is voor mij de volgende stap.

Q: Is er een groot verschil in kapsels tussen de US en Europa?

In onze business hebben vrouwen gestijld haar, dat is niet normaal. Kijk naar de vrouwen in Parijs, ze kleden zich zo goed maar ze negeren hun haar. In Engeland is dat anders, vrouwen stijlen het haar zo veel meer en beter, ook de kapsels zijn meer edgy.

In Engeland is het kappersvak ook een gerespecteerd beroep! Maar neem nou de US, als je je ouders verteld, als een jongen, dat je kapper wilt worden. Zullen ze je één van de volgende twee vragen stellen. 1  Ben je dom? of 2. ben je homo? Dat zijn je opties. Dat is geen goede attitude! dat mag wel veranderen.

Q: Wat is je favoriete Alterna Haircare product op dit moment?

Ik moet zeggen de uplifting root blast, perfect texture spray, I love rock and roll hair!! En natuurlijk de CC cream, echt iedereen kan dit gebruiken. het maakt je haar mooi zacht.

Q: Wat vind je van het haar wat je ziet op straat? Ben je blij met wat je ziet?

We volgen de trends te veel, we moeten meer persoonlijk worden goed kijken wat bij je past. Daarbij moeten we  vrouwen een schema aanleren. Wanneer houd je je haar casual en wanneer mag er glamour in het haar.

Because I think ALL  hair needs to be celebrated.

We zijn te veel anti- afro, anti-krullen, anti-frizz. We moeten de diversiteit vieren, dat is juist mooi!

“Hair is your NUMBER 1 accessory” – Quote: Michael Shaun Corby

Categorieën