Iris Poldervaart

Zo verzorg je metallic zilvergrijs haar in de zomer

4 juni 2018

Wanneer de temperatuur omhoog gaat, kiezen we ook vaker voor warme haarkleuren. Dat is niet zo gek, want kleuren met gouden, sun-kissed tinten zijn een stuk minder kwetsbaar dan koele tonen. Waar platina blonde tinten nog wel eens geel of groen uitslaan wanneer ze in aanraking komen met zonlicht, zee- en chloorwater, zijn warme kleuren een stuk beter bestand tegen externe factoren. Toch zijn we eigenwijs en kunnen we maar geen genoeg krijgen van ijzige en assige tinten – zelfs in hartje zomer. En we zijn zeker niet de enigen. Ook in onze salons wordt nog volop gevraagd om metallic zilvergrijs haar. Wij vertellen je wat je moet weten om deze kleur mooi te houden en laten je de beste inspiratie zien.

Was je haar tenminste één keer per week met een zilvershampoo.

Het is misschien een inkoppertje, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: metallic zilvergrijs haar houd je alleen koel door af en toe een product te gebruiken met blauwe of violette pigmenten. Favorieten van onze Color Specialists zijn bijvoorbeeld de Matrix Brass Off lijn, verkrijgbaar in onze salons, en de milk_shake bij z.one concept Silver Shine Shampoo, die je in onze online shop koopt.  

Gebruik een UV-bescherming.

Fun fact: niet alleen je huid, ook je haar kan schade oplopen in de zon. De boosdoener is UV-straling. Deze kan je haar uitdrogen, en het kan er ook voor zorgen dat je kleur flets of juist geel wordt. Om dat te voorkomen kun je een speciale shampoo of spray met zonbescherming gebruiken, zoals de producten uit de Matrix Biolage Sunsorials lijn. Is je haar al enigszins uitgedroogd? Geen nood, dat kan gebeuren. In de Matrix Sunsorials lijn zit ook een speciale after sun repair spray, die beschadigde lokken herstelt. Al deze producten vind je in onze salons, en onze Color Specialists kunnen je precies vertellen welke sprays en shampoos geschikt zijn voor metallic zilvergrijs haar.

Maak je haar nat voordat je het water ingaat.

Je haar is enorm absorberend en nemen dan ook alles op, van zout tot chloor. Door je lokken van tevoren te ‘verzadigen’ met kraanwater, zorg je ervoor dat zee- en zwembadwater minder invloed hebben op de kwaliteit van je haar. Dit betekent dat je haar minder snel verkleurt en je die koele, assige tint dus langer behoudt. Een treatment op oliebasis heeft hetzelfde effect, maar bedenk wel dat andere zwembad-gangers het je waarschijnlijk niet in dank zullen afnemen wanneer er olievlekken op het water drijven.

Durf jij het aan om voor metallic zilvergrijs haar te gaan deze zomer? Zo horen we het graag! Maak direct een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde salon. Wij verzamelden alvast de mooiste inspiratie voor je.

Metallic zilvergrijs haar: get inspired

Beeld: The Color salons