Iris Poldervaart

The Color tutorial | Metallic Smokey Purple

15 maart 2018

Vergeet mat: dit jaar gaan we voor all things metallic – en daarin nemen we ons haar ook gewoon mee. Color Specialist Lara laat je een transformatie zien van blond naar metallic smokey purple met de nieuwe Matrix Color Sync Mixed Metals tinten.

Metallic madness

Metallic is al enige tijd bezig aan een comeback in de beauty wereld. Unicorn highlighter, holographic lips, mermaid eyes… Je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de liefhebbers hebben we goed nieuws: deze trend vindt nu ook langzaam maar zeker zijn weg naar ons haar. Matrix lanceerde onlangs de Color Sync Mixed Metals collectie; een lijn vol met bijzondere metallic tinten zoals zilver, brons en rosé goud die het concept ‘glanzend haar’ een geheel nieuwe betekenis geeft.

Need to know

Iets voor jou? Dan is het handig om te weten dat, zoals meestal het geval is bij pastel en metallic tinten, ook voor metallic smokey purple lichtblond haar de perfecte basis is. Om meer diepte in het haar te creëren gebruikt Lara Matrix Color Sync Silver Gray en Smokey Lilac op de aanzet en Smokey Lilac en Clear in de lengtes van het haar. Het resultaat is een super subtiele ombre.

Verzorging en styling

Metallic smokey purple is een kwetsbare kleur, die al na een paar wasbeurten iets zal vervagen. Een goede verzorging is daarom key. Lara gebruikt de Matrix Total Results Color Obsessed Shampoo en bijbehorende conditioner om de kleur te beschermen en het haar te verzorgen.

Pro-styling tip van onze Specialists: richt de föhn naar beneden tijdens het drogen van je haar om ongewenst pluis te voorkomen. Voor meer volume föhn je het haar juist omhoog. Gebruik een een krultang om een subtiele s-wave in de kruin van het haar te zetten, en fixeer de look met een sealende haarspray.

Beeld: Yuri Tand
Haar: Lara Bosch
Make-up: Eve Make-up Artist
Model: Guusje de Kooker
Voice-over: Machteld van der Gaag
Powered by: Matrix