Anna van der Griend

Deze easy messy wetlook is het ultieme zomerkapsel

9 juli 2018

Maak kennis met de styling trend van deze zomer: de messy wetlook.

Als we één haarstijl moeten aanwijzen die afgelopen zomer echt overal was, is het wel de slicked back look. De stijl overheerste niet alleen op de rode lopers van evenementen zoals bijvoorbeeld de Emmy’s en het Cannes filmfestival, maar was ook veelvuldig te zien op de catwalk. Dit jaar zien we opnieuw veel naar achteren gekamde kapsels, maar dan met een interessante twist. Want waar de stijl vorig jaar super strak en glanzend was, gaan we dit jaar voor een messy, grungy versie. Dat maakt deze uitvoering net iets meer nonchalant en draagbaar, ook voor overdag.

Zwembad vibes

Het kapsel doet wat aan de over top looks van de jaren ‘80 denken, minus het hyper gestylede effect. De messy wetlook heeft vooral een verleidelijke ‘ik kom net uit het zwembad’-vibe. Precies wat je deze zomer wil uitstralen, denken wij zo. Sleutelwoorden van deze look zijn cool, effortless en natuurlijk. Het is dan ook zaak om het haar vooral niet te strak te stylen, maar juist een losse slag te creëren, weg uit het gezicht.  Dat doe je door een mousse (in fijn haar) of gel (in voller haar) aan te brengen in handdoekdroog haar, en dit met een kam of borstel goed door de hele lengtes en punten te verdelen. Föhn je haar droog, en breng het met een paar speldjes naar achteren. Vervolgens kun je een grove krultang gebruiken om golven in het haar te zetten. Gebruik een medium hold hairspray om de look te fixeren zonder dat het haar hard wordt, maar juist wat flexibiliteit behoudt. 

Messy wetlook inspiratie

We zagen de look niet alleen bij op de catwalk bij labels als Proenza Schouler, maar ook bij celebrity’s zoals Selena Gomez, Vanessa Hudgens en onze eigen Anna Nooshin. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Wij verzamelden de beste messy wetlook inspiratie.

Beeld: Instagram, Marjolein Scheer

Categorieën