Iris Poldervaart

Het kapsel van Merel van Poorten

17 juni 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Merel van Poorten, sieradendesigner en oprichtster van fashion blog AND A THOUSAND WORDS

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Ik heb altijd lang haar gehad met vaak alleen wat blonde highlights. Maar tijdens mijn studie aan het Amsterdam Fashion Institute heb ik wel verschillende haarstijlen uitgeprobeerd. Voor de Vidal Sassoon Academy ben ik een tijdje haarmodel geweest en daar werd behoorlijk geëxperimenteerd, inclusief een donkerbruine coupe en een nogal extreme opgeschoren bob met lichtroze highlights.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Jarenlang waste ik mijn haar elke dag, terwijl ik het nu 2, maximaal 3 keer in de week was, altijd samen met een conditioner. In de puntjes gebruik ik haarolie, in de roots een salt spray en als laatste nog een hittebeschermer. Dan föhn ik het droog, breng ik er een losse krul in met een stijltang en spray er voor wat extra volume nog een klein beetje droogshampoo in. Mijn haar is best makkelijk, dus de dagen erna borstel ik het vaak alleen even door met een tangle teezer.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of een bijzondere gelegenheid?

“Dan neem ik vaak de tijd om volume te creëren met rollers en producten. Vooral goede producten zijn bij mij het geheim voor volume. Droogshampoo, haarspray, volumemousse, volumepoeder, you name it. En als het echt speciaal is boek ik graag een blow-out bij een salon.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Een goede conditioner en af en toe een haarmasker of een nachtje slapen met wat kokosolie in de puntjes. En ik kam m’n haar onder de douche voorzichtig door voordat ik m’n conditioner uitspoel, deze geweldige tip kreeg ik een aantal jaar geleden van een haarstylist en dit werkt perfect tegen klitten.

Mijn favoriete producten zijn Original Mineral Fine Intellect Shampoo, C.O. Bigelow Lavender & Peppermint Conditioner, Macadamia Deep Repair Masque en Balmain Texturizing Salt Spray. 

The Chair Blow Dry Merel van Poorten

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

Dan doe ik de bovenste helft van mijn haar in een los knotje. Tot afschuw van mijn vriend.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

Retro bangs met een middenscheiding.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Ik heb veel haar, maar het is heel fijn van structuur waardoor ik weinig volume heb.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaag?

“Pinterest en als ik toevallig wat op Instagram voorbij zie komen screenshot ik het wel eens. Maar die raken meestal verdwaald in de chaos van m’n fotobibliotheek.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou? 

Heel belangrijk, ik durf het knippen en verven van m’n haar alleen aan m’n vaste kapster toe te vertrouwen.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Vaak niet, ik heb meestal wel dezelfde haarroutine. Beetje saai ja.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair

“Absoluut Mary-Kate & Ashley Olsen. Ik hou van hun undone look.”

The Chair Blow Dry Merel van Poorten | Styling

Voor deze look zetten Sophia en Donnetella krullen in het haar met een steiltang en een krultang, zodat elke krul er anders uitziet. Ze nemen hiervoor dunne plukjes haar, die ze tijdens het krullen ook nog eens twisten. Tot slot brengen ze nog wat texture spray en root lifting powder in het haar aan voor meer volume en maken ze de puntjes van het haar glad met een beetje shine serum.

The Chair Blow Dry Merel van Poorten

Interview: Anna van der Griend
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professionals Sophia en Donnetella

Categorieën