Iris Poldervaart

Marriët Gakes en Ilham Mestour over Keune StreetSalon

19 maart 2017

Deze week lanceerde Keune StreetSalon, een uniek online platform speciaal voor kappers. The Chair sprak Keune ambassadeurs en StreetSalon contributers Marriët Gakes en Ilham Mestour over individualiteit, trends, en wat StreetSalon zo bijzonder maakt. 

Waarom besloot Keune StreetSalon op te zetten?

Marriët: “Online is er ontzettend veel te vinden op het gebied van haar en haartrends. Pinterest, Instagram, you name it. Maar kappers moeten veelal zelf zoeken naar inspiratie. Een gebundeld platform met haarinspiratie is er nog niet. Daarnaast lanceren haarcosmeticamerken veelal 1 à 2 keer per jaar een nieuwe kleur- en/of trendcollectie. Maar net als fashiontrends ontstaan ook haartrends op straat. Van daaruit is het idee ontstaan om een inspiratie- en educatieplatform voor kappers te starten waar op dagelijkse basis nieuwe looks met kappers worden gedeeld.”

Voor wie is StreetSalon?

Marriët: “StreetSalon is speciaal ontwikkeld voor in de eerste plaats de Keune-kapper. Maar wij realiseren ons heel goed dat het platform een inspiratiebron is voor alle kappers wereldwijd. Naast de kapper is StreetSalon ook inspirerend voor de consument. Want hoe leuk is het als je gemakkelijk door alle on trend kapsels kan scrollen? Waarna je samen met de kapper kan kijken welke look er het beste bij je past.”

Hoe kunnen kappers StreetSalon gebruiken in de salon?

Ilham: “StreetSalon is een inspiratie- en educatietool voor kappers. Kappers scrollen gemakkelijk door alle looks en worden iedere dag weer verblijd met een nieuwe trend. De looks zetten wij om in educatie, ofwel de tutorials. In video- en fototutorials laten wij stap voor stap zien hoe je een bepaalde styling, knip of kleur kan creëren. StreetSalon is echt een lookbook voor kappers. Geen verouderde haarboeken meer, maar dagverse haarinspiratie.”

Wat maakt StreetSalon zo bijzonder?

Ilham: “Het dagverse karakter. Het is een uitdaging, absoluut, maar door de samenwerking met diverse streetstyle fotografen en influencers van over de hele wereld zijn wij ervan overtuigd dat we iedere dag een nieuwe look en how to met de wereld kunnen delen.”

Wat zijn de meest opvallende haartrends van het moment?

Marriët: “Blorange is een veel geziene trend. Van chocoladebruin tot pikzwart. Pasteltinten, kopertinten en de balayage- en babylightstrend blijven we ook zien. Zolang een kleur maar bij je persoonlijkheid past. Dat is ontzettend belangrijk. Laat je daarom ook goed adviseren door je kapper voor je overgaat op een bepaalde kleur.”

Hoe belangrijk zijn trends nog in een tijd waarin individualiteit zo’n grote rol speelt?

Marriët: “Dat zeg je heel mooi, ik denk dat elke kleur en coupe op de persoon gemaakt moeten worden. Niet 1 op 1 iets overnemen. Dit is ook niet wat wij doen bij SteetSalon. Wij kijken naar de dagverse trends die we stoppen op de straat en vertalen deze naar de klant in onze stoel. Toch is de kleurbeweging constant; we hebben voor een vak gekozen waar je up to date moet blijven. Onze klanten komen al in onze stoel met mogelijke opties voor kleurtechnieken of tinten, maar laten ons de expert zijn en blijven! Dit is wat ons vak zo leuk maakt.”

Wat is het grootste verschil tussen haar op de catwalk en in de bladen en het haar op straat?

Ilham: “Ten eerste zijn niet alle trends van de catwalk draagbaar en ook gebeurt er niet veel op kleurgebied bij de shows. Terwijl qua styling we zeker ook catwalktrends voorbij zien komen. Qua kleur en coupes zijn fashion girls op straat constant on the move en maken de trends draagbaar.”

 In hoeverre speelt social media een rol bij het selecteren van streetstyles?

Ilham: “Social media speelt zeker een grote rol. Alle looks die we er op zetten kan je delen, maar je kunt ook dingen die jij hebt gemaakt uploaden. Daarnaast werken we niet alleen met fotografen samen voor het selecteren van de looks, maar zijn we ook een samenwerking aan gegaan met social influencers van over de hele wereld.”

Waar vinden jullie inspiratie?

Marriët: “Op heel veel plekken! Het kunnen de kappers om me heen zijn die mooie creaties maken, het kleurgebruik van een schilderij, muziek, de natuur. Ik denk dat je er voor open stellen het belangrijkste is. Wij zijn nooit uitgeleerd in ons vakgebied. Sta open en durf te leren. Dit is één van de redenen waarom ik trots ben om aan StreetSalon mee te werken. Ik wil graag inspireren, maar word ook geïnspireerd!”

Wat is jullie beste tip voor streetstyle ready haar?

Marriët: “Kies samen met je kapper een look die bij je past en waar jij je lekker bij voelt! Voor de kapper: Blijf dicht bij jezelf, maar doe er je voordeel mee. Haal het maximale uit het vak, geniet en blijf in beweging. We hebben het mooiste vak van de wereld en laten we er met elkaar van genieten.”

 

Meer zien van Marriët Gakes en Ilham Mestour? Neem dan nu een kijkje op Keune StreetSalon of download de StreetSalon app.

Beeld: Keune

 

Categorieën