Iris Poldervaart

Lowlights 2.0: subtiel en stijlvol

4 januari 2016

Wanneer je het woord ‘lowlights’ hoort denk je waarschijnlijk niet meteen aan een stijlvol kapsel. Je hebt misschien wel associaties met het rare, streperige haar waar je klasgenootjes jaren geleden op de middelbare school mee liepen. Het is dan ook niet vreemd dat het donkere zusje van de klassieke highlights een ietwat twijfelachtige reputatie heeft. Gelukkig zien we nu steeds vaker een nieuwe versie voorbijkomen.

De lowlight nieuwe versie is vooral een manier om je haar iets donkerder te maken en diepte in je kapsel aan te brengen, zónder je haar te beschadigen. Lowlights kunnen namelijk prima gezet worden met een demi kleuring: zonder ammoniak en met een heel laag waterstof gehalte.

Voor een natuurlijk effect met de perfecte nuances kies je voor een kleur die niet meer dan 3 à 4 tinten donkerder is dan jouw eigen haarkleur. De mooiste lowlights zijn zo subtiel dat je ze bijna niet ziet zitten, maar je haar – vaak in combinatie met highlights – wel een stuk levendiger maken. Lowlights kunnen aangebracht worden door middel van verschillende technieken: classic, barcode coloring block color, ecaille, color melt, of zelfs een mix van high- en lowlights: dark dipping. Mogelijkheden genoeg dus. Zo hoef je er echt niet meteen uit te zien als een zebra of een scene queen. Een professionele colorist weet precies welke lowlights bij jou het mooiste zullen staan.  

Een opfrisser nodig over verschillende soorten high- en lowlight technieken? Hier legt Floor het nog even haarfijn aan je uit.

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color Director Floor Mulder

Categorieën