Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Lisa Stel | Lisa goes Vegan

10 maart 2017

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Lisa Stel, schrijfster en oprichter van foodblog Lisa goes Vegan.

Hoe belangrijk is haar voor jou?

Haha, mijn haar is héél belangrijk. Zal er ooit een vrouw zijn die zal zeggen dat haar haar niet belangrijk is?! Het haar is voor mij een heel belangrijk onderdeel van mijn uiterlijk. Ik associeer haar met energie en vitaliteit. Als mijn haar goed zit, voel ik me een stuk zelfverzekerder en energieker.”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Dat valt wel mee, als klein meisje droeg ik altijd een hele lange vlecht. Jaren geleden heb ik mijn haar vrij kort geknipt en blonder geverfd. Dat was wel even wennen (vooral voor mijn oma die mij nauwelijks nog herkende, haha). Daarna heb ik het uit laten groeien en sindsdien ben ik bij mijn natuurlijke haarkleur gebleven. Ik wissel wel regelmatig van haarlengte.”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo veel met mijn haar doe. Ik was mijn haar ongeveer 1 keer per week en spoel af met koud water. Dat zorgt ervoor dat ik fris en fruitig de dag begin en dat je haarzakjes sluiten. Als ik een feestje heb, dan gebruik ik een föhn-krulborstel om grove krullen te maken. En als ik een rijpe avocado zie liggen, wil ik die ook nog wel eens als haarmasker gebruiken.”

Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Sinds ik overgestapt ben op een plantaardige voedingspatroon (lees: bergen groenten en fruit eet) krijg ik veel vitaminen en mineralen binnen. Mijn haar is de afgelopen jaren dikker en voller dan ooit tevoren. Het groeit heel snel en daarom vind ik het ook niet erg om een groot stuk eraf te halen als ik bij de kapper ben. Ik houd van veel volume en gebruik graag de Surf Bomb Sea Salt Spray van Original Mineral. Daarnaast gebruik ik in de puntjes vaak Arganolie. Ik was laatst in Marrakesh en heb daar 3 flesjes verse arganolie gekocht.”

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Heel veel koffie drinken, grote trui aan en ik maak dan een rommelige knot midden op mijn hoofd. Vaak beland ik ook in een grote regenbui op de fiets en dan zet ik gewoon een leuke muts op.”

The Chair Blow Dry Lisa Goes Vegan

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Ik zou stiekem wel een keer zo’n gekke kleur willen uitproberen. Blauw, grijs of rose ombré, maar ik ben een te grote schijterd om dat echt te gaan doen.”

Heb je ‘haar issues’?

“Ik heb vroeger wel last gehad van ‘haarpijn’ en toen heb ik het wel eens uit laten dunnen (I know, what was I thinking?) Verder heb ik van die babyhaartjes bij mijn kruin waardoor het soms nog steeds lijkt alsof ik 12 jaar ben.”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Zeker, toen ik een jaar of 13 was wilde ik ook graag een scheve pony. Mijn vriendinnen en ik noemde het ‘haar-in-de-wind-coupe’ hype. Ik moest erbij horen en meedoen. Mijn haar hing letterlijk over mijn halve gezicht. Het zag er niet uit en moet zo hard lachen als ik foto’s terugzie.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Ik volg niet bijzonder veel fashion meiden, maar ik kijk graag op Instagram en Pinterest. Dan ben ik uren zoet.”

Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“Ik ben verliefd op het haar van Negin Mirsalehi. Het is volumineus, dik maar tegelijkertijd ook zo licht als een veertje. Lang haar is zo veelzijdig want je kan er zoveel mee. Prachtig!”

The Chair Blow Dry Lisa Goes Vegan

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Jeffrey Janssen

Categorieën