Iris Poldervaart

Jaren 80 krullen, de retro haartrend van nu

25 juli 2016

We kennen Blake Lively allemaal met haar steile Gossip Girl-lokken (want kom op, ze zal voor ons altijd Serena van der Woodsen blijven). Toch spotten we Blake laatst met een heel ander kapsel: een bos krullen waar menig jaren 80 diva jaloers op zou zijn.

Acceptable in the 80s

En ze is niet de enige. Al eerder zagen we Engelse presentatrice Fearne Cotton met een hoofd vol krullen en ook Kylie Minogue rockte opeens weer haar volumineuze coupe van back in the day. We kunnen dus wel stellen dat we hier te maken hebben met een trend. Een trend waar we overigens heel blij van worden. Nadat ladies met krullen jarenlang met pijn, moeite, en een heavy duty steiltang hun haar in bedwang hebben gehouden is het eindelijk tijd om die krullen hun gang te laten gaan.

Jaren 80 krullen – how to

Heb je van jezelf geen krullend haar, maar wil je toch – heel begrijpelijk – meedoen met deze trend? Celebrity hairstylist Rod Ortega verklapt hoe hij dit kapsel bij Blake gecreëerd heeft: met een krultang en een heleboel haarspray. Spray een soepele haarspray door je hele haar terwijl je het borstelt. Op deze manier bouw je het volume op. In plaats van de crunchy haarspray-krullen van de jaren 80 zien we nu een zachtere versie van het kapsel waar meer beweging en flexibiliteit in zit. Zet krullen in je haar met een smalle krultang. Hou de krullen klein; het hoeft zeker geen grove krul te zijn. Draai je haar om de krultang heen in een ‘kurkentrekker-vorm’. Om de look modern te houden krul je de punten van het haar niet mee. Borstel je haar tot slot zacht uit voor een fluffy effect.

Zelf aan de slag met krullen?

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën