Iris Poldervaart

korte kapsels: De mushroom

19 mei 2015

Japan is anno 2015 compleet in de ban van korte kapsels en in het bijzonder van De Mushroom. Deze kenmerkt zich door strakke lijnen en de ronde vorm. Het is een eenvoudig en duidelijk kort kapsel waarbij het haar wordt geknipt met een rechte rand aan de voorkant (pony) en de rest van het haar op precies dezelfde lengte. Deze hairdo wordt ook wel The Bowl genoemd, omdat het lijkt alsof iemand een kom op het hoofd heeft gezet en alle zichtbare haren heeft afgesneden.

Historisch gezien was dit kapsel populair onder het ‘gewone’ volk. Het werd gezien als een eenvoudig kapsel wat iedereen kon maken. Inderdaad, ie-der-een… Het werd dan ook gemaakt door niet-professionals door een kookpot van een geschikte grootte op het hoofd te zetten en al het haar onder de rand werd vervolgens weggesneden of afgeschoren. In sommige culturen was het een normaal soort kapsel. In andere culturen werd ‘The bowl’ gezien als een attribuut van de armoede wat betekende dat de drager het zich niet kon veroorloven om een kapper te bezoeken.

Wie nu kiest voor het mushroom kapsel hoeft zich geen zorgen te maken over deze vooroordelen, want je loopt er juist super fashionable bij! Dat bewijzen wij met deze 10 mooiste moderne mushroom inspired hairdo’s…

Aziatisch topmodel Tao Okamoto voorzag deze comeback. Bekijk hier The Chair’s tutorial met Tao als inspiratie!

Tekst: Iris Poldervaart

 

Categorieën