Iris Poldervaart

Knippen voor het goede doel met LINDA.foundation

26 september 2016

We weten allemaal hoeveel invloed een mooi kapsel op ons zelfvertrouwen kan hebben. Goed haar betekent tenslotte een goed humeur, toch? Wij kijken dan ook altijd reikhalzend uit naar een bezoek aan de kapper. Helaas is een nieuwe coupe of kleur niet voor iedereen weggelegd; een steeds grotere groep Nederlanders kan zich zo’n kappersbezoekje helemaal niet veroorloven. En dat kan niet, vindt LINDA.foundation.

Het zit namelijk zo. Een groeiend aantal gezinnen in Nederland kan de maandelijkse rekeningen niet meer betalen. Een op de negen kinderen groeit op in armoede. De financiële nood is zo hoog dat zij aangewezen zijn op de Voedselbank en bijzondere bijstand. Voor dingen als cadeautjes, een nieuwe fiets of winterjas is simpelweg geen geld, laat staan voor een bezoek aan de kapper. 

Daar wil ANKO, die dit jaar haar 125-jarige jubileum viert, verandering in brengen. De Koninklijke Algemene Kappersorganisatie steunt vanaf nu LINDA.foundation door een cadeaukaart ter waarde van €50 bij te dragen aan de LINDA.foundation cadeaudoos die 3000 gezinnen dit jaar ontvangen. 

“Ik vind het fantastisch dat ANKO- kappers hieraan mee doen” aldus Rob Vos, directeur van de ANKO. “Kappers hebben een belangrijke maatschappelijke functie en zorgen voor verbinding binnen een gemeenschap.  Ze hebben het hart op de goede plek, dat blijkt ook nu weer. Ze geven 3000 gezinnen in Nederland niet alleen dat mooie kapsel, maar een momentje van ontspanning en een boost voor het zelfvertrouwen.”

LINDA.foundation is ontzettend blij met de ANKO kappersbon in de cadeaudoos voor de gezinnen. “Dit is een mooie aanvulling op de cadeaukaarten die wij geven omdat een kappersbezoek voor deze gezinnen normaal gesproken echt niet mogelijk is. Dank je wel ANKO en alle kappers die meeknippen!”. 

Oproep

Ook jij kunt als kapper knippen voor het goede doel. ANKO roept alle kappers op om te helpen. Dus ben jij kapper en wil jij dat de gezinnen met de cadeaukaart bij jouw kapsalon terecht kunnen? Meld je uiterlijk 15 november aan via anko.nl/knippenvoorlindafoundation. Alle deelnemende salons zijn straks te herkennen aan de ‘wijknippenvoorLINDA.foundation’- sticker op de deur. Daarnaast ontvangen alle deelnemers een kit met marketing-tools en tips die je helpen extra publiciteit voor jouw salon te genereren. 

The Chair LINDA.foundation ANKO

Beeld cover: FashionexprezKnippen voor het goede doel met LINDA.foundation

Categorieën