Iris Poldervaart

Kleurtrend: organic red

27 maart 2017

Het voorjaar is een ideaal moment om een nieuwe haarkleur bij de colorist in te plannen. Mocht je nog geen afspraak hebben, dan zou deze kleur je wel eens kunnen overtuigen. Eén van de meest hotte haarkleur trends du moment is namelijk organic red!

Organic red: au naturel

Dit seizoen voert natuurlijk haar de boventoon, zoals je kon zien bij de grote fashion weeks en catwalk shows. Zo ook bij de spectaculaire show van Victoria’s Sectret, waar we dit jaar een stuk minder extensions en krultang-kapsels zagen dan de voorgaande jaren. Maar niet alleen wat betreft textuur en lengte, ook qua kleur gaan we steeds natuurlijker. Platinablond, dé kleur van de afgelopen zomer, zullen we dit jaar dan ook niet meer zo heel vaak zien.

Nu is je haar laten kleuren uiteraard alles behalve natuurlijk of organic, maar de bedoeling van deze haarkleur is wel om een zo natuurlijk mogelijk effect te bereiken – vandaar ook de naam organic red. Dus ook als je van jezelf geen rood haar hebt, is het idee van deze tint dat het je eigen kleur zou kunnen zijn – zelfs wanneer er eigenlijk best wat tijd in de salon voor nodig was. Doordat deze roodtinten die super glanzend zijn geven ze net even wat extra diepte en dimensie aan het haar, en dat is waar het het bij deze trend helemaal om draait.

Floor Mulder,  The Color Creative Director, geeft aan dat vooral als je groene of blauwe ogen hebt deze kleur prachtig uitkomt. Ook adviseert ze om highlights te laten aanbrengen in de contour en in de punten de kleur lichter te houden. Daarbij raadt ze aan om nooit meer dan twee tinten kleurverschil in je haar aan te laten brengen, anders oogt het juist onnatuurlijk.

Categorieën