Iris Poldervaart

Het kapsel van Sophie Jorissen | Radish to Wear

24 juni 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Sophie Jorissen, brein achter fashion-, food- en lifestyle blog Radish to Wear.

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Dat valt eigenlijk heel erg mee. Als jong meisje had ik lang haar tot aan mijn billen en op mijn dertiende moest daar ineens de schaar in van mezelf (puberrrtijd). Het was toen voor mijn doen heel kort – net iets onder mijn schouder. In de tussentijd is het een beetje een op-en-neer-geval van super lang naar net iets onder mijn schouder geweest. Best wel saai eigenlijk! Qua kleur heb ik het nu welgeteld twee keer gekleurd. Vond het eng joh, de eerste keer! Beiden keren koos ik voor een blonde ombre/balayage voor dat beetje sunkissed gevoel.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Ik ben best wel boring als het aankomt op mijn haar. Ik kijk vaak mijn ogen uit bij mijn vriendinnen die in een handomdraai de meest waanzinnige kapsels bij zichzelf kunnen maken. Ik heb zeg maar… niet eens een föhn. Wel gebruik ik arganolie voor in de puntjes, af en toe een haarmasker en maak ik gebruik van texturizing salt spray van Balmain voor volume. That’s it!”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of een bijzondere gelegenheid?

“Soms kijk ik mijn vriendinnen lief aan, maar vaak kies ik voor een feestje ook gewoon voor een natural look, zoals bij puntje 2 beschreven. Soms ga ik ook naar de kapper, zo liet ik mijn haar in mooie dikke Dutch braids vlechten voor fashion week in Milaan. Het ligt echt een beetje aan de gelegenheid.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Texturizing Salt Spray van Balmain staat ferm op één. Echt, ik zweer hierbij. Zonder dit spul zit mijn haar plat op mijn hoofd en het geeft nou nét dat beetje extra volume wat ik soms heel goed kan gebruiken. Ook als het regent maakt het niet uit, want het blijft gewoon zitten.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Ik was mijn haar en maak er een good hair day van. Haha, nee in het ergste geval wordt het gewoon een hoge staart of zet ik een petje op.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Vroeger wilde ik heel graag een boblijn, maar ik ben nu stiekem heel blij dat ik dat niet heb gedaan. Dat duurt namelijk héél erg lang om weer te laten groeien en ik raak er dan denk ik ook heel snel op uitgekeken.”

The Chair Blow Dry Radish to Wear

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Welke niet, haha! In de winter wordt mijn haar zo enorm statisch dat kleding passen in een paskamer bijna lijkt alsof ik met een ballon op mijn kop heb staan wrijven. Niet te doen en heel erg jammer als ik erna naar een belangrijke meeting moet. Ook pluist het gauw en is volume af en toe ver te zoeken, maar gelukkig heb ik geleerd ermee om te gaan.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaag?

“Social media en real life. Pinterest staat op één als ik het even niet meer weet en daarna komt Instagram. Daarnaast krijg ik ook vaak bergen inspiratie van gewoon naar mensen op straat kijken, soms krijg je dan ineens een ingeving!”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou? 

“Wel belangrijk, omdat het toch grotendeels bepaalt hoe je eruit ziet en wat voor indruk je maakt. Met vet haar zal ik bijvoorbeeld nooit naar een meeting gaan, zeker niet omdat ze vaak fashion-gerelateerd zijn.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Soms. Eigenlijk draag ik het altijd los, maar soms kies ik ook wel eens voor een toffe invlecht. Dit laatste moet wel bij mijn outfit passen, want het moet wel classy blijven.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair

Gigi Hadid staat denk ik wel op één. Haar haren zitten altijd goed. Zij kiest vaak voor een beachy-inspired look en dat is precies waar ik van hou!

The Chair Blow Dry Sophie Jorissen // Radish to Wear | Styling

Op het haar van Sophie gebruikt Samantha een poederspray om het wat stugger te maken, voor een nonchalant effect. Daarna toupeert ze de bovenkant van het haar voor extra volume. Vervolgens maakt ze een vlecht aan de voorkant van het haar, waarbij ze de helft van het haar losjes invlecht, en zet dit vast met een speldje. Om de look af te maken maakt Samantha nog twee mini braids aan de zijkant van het haar.

The Chair Blow Dry Radish to Wear

Interview: Anna van der Griend
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Samantha

Categorieën