Emma Wagenaar

Het kapsel van Rianne S.

6 mei 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: het kapsel van Rianne S., erotisch entrepreneur en vlogger.

 

Q: Heb je al veel verschillende kapsels/haarkleuren gehad?

“Ik ben al 15 jaar trouw aan de pony. Soms wat korter, soms wat langer; het ene seizoen wat blonder, het andere seizoen wat donkerder. De pony is een MUST. Voor mij is de pony veel meer dan een kapsel. Het staat voor vrouwelijk, ondeugend en een tikkeltje rebels.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar routine eruit?

“Als de pony maar goed zit! De rest mag iets wilder. Ik gebruik vaak een droogshampoo zodat mijn haar niet vet wordt en ben niet vies van het touperen van mijn kruin. Argan Oil van Redken is dan weer essentieel voor de puntjes.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Cliché, maar het draait dan nog steed om de pony. Als die maar goed zit. De rest mag dan in de krul of opgestoken, dat maakt niet zoveel uit. Een kapsel hoeft van mij niet perfect te zijn. Ik houd juist van de Franse slag, een tikkeltje nonchalant.”

kapsel van Rianne S

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar?

“Ik ben gek op de ouderwetse, vieze droogspray van Schwarzkopf. Verder zweer ik bij Redken. Voor mijn werk moet ik gelukkig regelmatig naar Los Angeles en dat is voor mij het mecca van de haarproducten. Ik zorg dat ik altijd goed inkoop zodat ik weer een paar maanden vooruit kan.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Een franse baret over mijn haar of een Hermes shawl erin. Zoveel mogelijk bedekken dus”… 🙂

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aan
durft?

“Nee, ik ben juist zo blij dat ik een look heb gevonden die bij mij past.”

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

“Mijn haar mag wat langer, maar dat is dan ook het enige. Ik heb wel eens extensions laten zetten, maar dat vond ik vreselijk. 700 stuks en het was heel onnatuurlijk. Een soort van Pocahontas meets Assepoester tijdens het schoonmaken, haha!”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Franse stijliconen als Jane Birkin in de 60s en 70s en Francois Hardy.Brigitte Bardot ook niet te vergeten in die tijd. Van de vrouwen van nu vind ik Caroline de Maigret interessant. Het zijn toevallig genoeg ook allemaal ‘pony girls’.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“HEEL belangrijk! Het moet vreselijk zijn om je haar te verliezen. Het is niet zomaar een hoofdbedekking, maar het verlengde van je innerlijk en omgekeerd.”


Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Wat betreft outfits prefereer ik toch ook de Franse stijl. Beetje sexy, beetje ondeugend, beetje stoer en vooral heel vrouwelijk.”

 

kapsel van Rianne S

Interview: Emma Wagenaar
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Samantha

Categorieën