Iris Poldervaart

Het kapsel van Mariëlle van Bergen | Scmyk

2 september 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Mariëlle van Bergen, oprichter en eigenaar van sieradenlabel Scmyk
Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Toen ik in Amsterdam ging studeren, heb ik veel verschillende kapsels gehad. Van heel kort tot lang. Ik ging altijd met mijn vriendinnetje Milou naar Toni & Guy, dus het werd ook goed geknipt gelukkig. Ik dacht altijd “Ach als het niks is groeit het wel weer aan”. Hierdoor durfde ik veel uit te proberen. Verven deed ik eigenlijk nooit. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met dip-dyen en balayage. De natural look die extra dimensie aan je kapsel geeft vind ik super.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

“Ik was het om de 2 à 3 dagen. Als ik het elke dag was wordt het droog, en daar heb ik ook geen tijd voor trouwens. Na het wassen doe ik er altijd een heat protector volume mousse in, föhn ik het droog en maak er wat grove slagen in met de krultang. Ik werk zo’n 3 maanden per jaar in Bali voor mijn eigen label Scmyk accessories. Daar spray ik er ook altijd een UV protector in van Kérastase, de zon is daar zo fel dat ik extra bescherming wel nodig vind.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Niet zo veel eigenlijk. Boring! Als ik een bruiloft heb maak ik er wel echt werk van door het mooi in een volle knot te doen, of extra volume te geven. Ligt aan de outfit.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“De krultang! Je kunt er zo veel mee. Ik heb van nature een beetje een rare slag in mijn haar. Als ik er wat grove slagen in zet, zit het meteen helemaal goed. Verder doe ik Super Power Powder op de roots, haarspray van L’Oréal op m’n waves, en arganolie tegen het pluizen. Mijn geheime wapen voor een dag lang lekker ruikend haar is ’s ochtends een spraytje parfum in de lucht en daar doorheen lopen. Dan ruikt het later op de dag ook nog zo lekker!”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Dan heb ik drie opties:
1.Ik heb geen afspraken en ik doe een knot op m’n hoofd.
2.Ik heb wel afspraken, en m’n outfit is geschikt om die te combineren met een hoed dan doe ik dat. (Dat doe ik trouwens ook wel eens zonder bad hair day, ik hou van hoeden!)
3.Ik heb wel afspraken en het zit zo ruk! Dan was, droog en style ik het weer opnieuw zodat het wel goed zit. Dan kom ik alleen wel vaak te laat haha. Maar ja, als je haar maar goed zit hè!”

IMG_1651 copy

 

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Blond!”

Q: Heb je haar issues? Welke?

“Op de dag dat ik m’n haar heb gewassen heb ik vaak last van pluis. De volgende dag is dat gelukkig weg. Als ik iets belangrijks heb, zorg ik dus dat ik het de dag ervoor gewassen heb.”

Q: Heb je wel eens een fout kapsel gehad?  

“Ik heb wel eens een hanenkam gehad! Niet zo’n gothic ding hoor… Het stond toen wel tof, maar ik zou het nu nooit meer doen!

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Waar niet vandaan! Er is tegenwoordig zoveel te vinden on- en offline. Al doe ik er uiteindelijk niet veel mee, ik hou er wel van om mooie dingen te zien.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Heel belangrijk! Het bepaalt een groot gedeelte van je uiterlijk en uitstraling.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“De Kardashian zusjes kijk ik heel graag naar. De ene keer hebben ze lang gypsy haar, en andere keer strak kort, opgestoken of hoogblond haar. Zo gaaf om te zien wat ze allemaal doen en durven. Ik fantaseer wel eens dat ik ook een leger aan kappers en haarstylistes om me heen zou hebben, heerlijk lijkt me dat!”

The Chair Blow Dry Mariëlle van Bergen | Scmyk // Styling

Eerst heeft Martina een beetje Atonic Thickening Spray van Original Mineral in het haar van Mariëlle gespoten. Dit maakt het haar net wat dikker en beschermt het tegen hitte. Daarna heeft ze wat Original Mineral Project Sukuroi in het haar gedaan, en het drooggeföhnd. Met een grove krultang zijn nonchalante beach waves in het haar gezet. Aan de linkerkant heeft Martina een miniatuur fishtail braid gemaakt. 

The Chair Blow Dry scmyk

Beeld: Sanne Kreijmborg
Styling: The Chair’s Hair Professional Martina Milagro

 

Categorieën