Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Fleur Sophia

21 april 2017

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: travel en lifestyle blogger Fleur Sophia.

Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Best wel belangrijk. ‘Als je haar maar goed zit’ klopt voor mij helemaal. Alleen in een kappersstoel vind ik mijn haar niet zo belangrijk. Dan vertrouw ik volledig op de kapper en zie ik wel wat diegene ervan maakt. Dat komt ook misschien wel doordat ik vrij makkelijk haar heb en verschillende kapsels en kleuren mij staan.”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

Ik heb mijn haar heel lang, maar ook best kort (in een lange bob) gehad. Voor de rest heb ik weleens highlights, spoelingen, een ombre en balayage in mijn haar gehad.”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

Wanneer ik niks bijzonder op de planning heb staan en thuiswerk, haal ik een kam door mijn haar en breng het met mijn handen in model. Ik heb best makkelijk haar, dus dan zit het prima. Maar wat ik toch wel het mooist bij mijzelf vind, is als ik mijn haren met een wat dikkere krultang krul. Ik heb een slag/krullen van mezelf, maar met een krultang komt het er toch een stuk mooier uit te zien. Dit doe ik wanneer ik er voor verschillende afspraken de deur uit moet of iets leuks, zoals een etentje of feestje, gepland heb staan.”

Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

Je haar nauwelijks wassen. Wanneer ik dit tegen mensen zeg kijken ze me op het begin raar aan, maar wanneer ik het uitleg snappen ze het. Ik was mijn haren één keer in de anderhalf á twee weken met shampoo. En nee, mijn haren worden tussendoor niet vet. Dat kan ook komen doordat ik van mijzelf krullend haar en een droge hoofdhuid heb, maar dat is mijn geheime wapen voor geweldig haar. En oja, voor de rest verzorg ik mijn lokken vaak met een goede olie, die het pluizen tegenhoudt.”

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

Dan doe ik het vaak in een knot of draag ik een hoed.”

The Chair Blow Dry Fleur Sophia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Hmm, nee, eigenlijk niet. Alles wat ik wilde, zoals een pony, best heel kort haar (voor mijn doen) en verschillende soorten verftechnieken heb ik al gehad. En voor de rest is er niet iets wat ik tof vind, maar niet zou durven.”

Heb je ‘haar issues’?

“Ondanks dat ik heel makkelijk haar heb dat makkelijk in model zit, heb ook ik regelmatig last van haar issues. Zoals ik al eerder aangaf heb ik een droge hoofdhuid. Ik kan nauwelijks tegen producten waar parfum in zit, want dan gaat het jeuken. Ik moet dus veel natuurlijke producten gebruiken. Voor de rest zit mijn haar extreem plat en is het pluizig nadat ik het gewassen heb. Dat is dus ook de reden waarom ik blij ben dat ik mijn haren weinig hoef te wassen.”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

Als 14-jarige dacht ik samen met een vriendinnetje dat het een goed idee was om bij onszelf een pony te knippen. Je raadt het al: dat ging natuurlijk fout. Op zich zag het er van de voorkant nog best prima uit maar de zijkanten, die moesten overlopen naar het lange haar, zagen er niet uit. Gelukkig ken ik iemand die kapster is die de boel wilde corrigeren.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Vaak toch wel op straat of de social media kanalen Instagram en Pinterest.”

Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

Ik ben stiekem wel jaloers op de haren van BN’ers Negin Mirsalehi en Anna Nooshin!

Credits The Chair Blow Dry – Fleur Sophia

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Lara Bosch @ The Color

Categorieën