Sanne Kreijmborg

Het kapsel van Danique Hoofwijk | Girlscene

15 december 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Danique Hoofwijk, editor in chief van Girlscene.

Hoe belangrijk is haar voor jou?
“Voor mij is haar echt heel erg belangrijk, het maakt je look af! Als je haar goed zit, voel ik mijzelf ook meteen goed. Daarnaast heb ik heel erg fijn en dun haar, dus preppen en stylen zijn voor mij een dagelijkse bezigheid. Ik kan er ook echt van genieten als ik een good hairday heb, dat geeft mij dan net even die extra zelfvertrouwenboost!”

Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Ik was vroeger een echte ‘dare devil’; van een pittig korte pony tot Spice Girls blonde highlights en Jennifer Aniston laagjes. Echt alles passeerde de revue. Nu mijn haar wat dunner en fijner is geworden durf ik mijn haar niet echt meer te verven, en qua kapsels draag ik vrijwel hetzelfde: bij een good hairday los en anders een messy bun!”

Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Mijn haarroutine heb ik sinds een klein jaartje grondig aangepakt: maximaal 2 keer per week wassen, grondig preppen en met een föhn/krultang stylen. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk natuurlijke producten te gebruiken, zonder parabenen en sulfaten. Tot slot kan ik echt niet zonder droogshampoo, volumepoeder en seasalt/texture spray; alle drie de producten geven mijn fijne haar net even die extra volumeboost zodat het lijkt alsof ik een volle bos haar heb.”

Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Dan gebruik ik mijn vertrouwde Batiste volume droogshampoo en draag ik mijn haar in de iconische messy bun! Ik heb echt super makkelijk haar voor het perfecte nonchalante knotje, kost nul moeite. Er zijn zelfs via Girlscene.nl tutorial aanvragen geweest voor mijn knotje.”

The Chair Danique Hoofwijk Blow Dry

Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

“Oeh dat vind ik een lastige… Qua kapsel ben ik best tevreden, qua kleur valt er nog heel wat te experimenteren. Het lijkt mij leuk om met een kleurdeskundige aan de slag te gaan en eens iets heel anders te proberen. De grijs-trend van dit moment gaat mij nog even te ver, maar een karameltint of balayage met donkerbruin en blond durf ik wel aan.”

Heb je haar issues?

“Dat heb ik zeker! Ik heb fijn, sluik en dun haar met gebrek aan volume. Vandaar dat ik mijn haar zo min mogelijk probeer te wassen (maximaal 2 keer per week) met koud water. Dit geeft mijn haar dan net even wat meer glans en doordat de schubben sluiten zijn de gespleten haarpunten minder zichtbaar.”

Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Een pony. Kort en bol naar binnen geföhnd. Dat was echt een heel erg slecht idee! Ik heb van mijzelf al een rond hoofd, dus de pony maakte mijn hoofd net even onnodig boller. Daarnaast heb ik erg fijn haar, dus de bolling van de pony zat na een uur sluik tegen mijn voorhoofd aan geplakt.”

Waar haal je inspiratie vandaan?

“Eigenlijk overal vandaan: vrienden, Instagram, Pinterest, tijdschriften en Tumblr. Daarnaast volg ik ook veel vloggers, YouTubers en bloggers, dus aan inspiratie kom ik zeker niets tekort.”

Welke celebritys hebben volgens jou the best hair? 

“Welke niet? Had ik maar 24/7 een haarstyliste om mij heen, dan zat mijn haar ook elke dag als the best hairSowieso vind ik het haar van Shay Mitchell, Lucy Hale, Rosie Huntington-Whiteley en golden oldie: Jennifer Aniston om door een ringetje te halen. Copy paste!”

The Chair Blow Dry Danique Hoofwijk

Beeld: Sanne Kreijmborg
Interview: Anna van der Griend
Haar: Laura Kok @ The Color

Categorieën