Iris Poldervaart

Het kapsel van Daisy Oppelaar|I Love Health

1 juli 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: Daisy Oppelaar van food- travel- en sportblog I Love Health.

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

Vroeger wel! Lang, kort, bobje, verschillende kleuren… ik heb van alles geprobeerd. Maar sinds een jaar of 6 is het eigenlijk altijd wel lang en qua kleur in de buurt van mijn eigen haarkleur. Ik varieer qua kleur met iets lichter in de zomer en iets donkerder in de winter. Omdat ik ’s zomers iets bruiner ben, kan ik lichter haar dan wel hebben. Een paar jaar geleden waren mijn punten een stuk lichter, een trend die je toen veel zag. En soms is het bruin wat warmer van kleur. Maar geen schokkende veranderingen meer.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haarroutine eruit?

“Ik was mijn haar om de dag met shampoo en conditioner. Tegenwoordig gebruik ik de moisturizing lijn van Keune So Pure. Eens in de twee weken een haarmaskertje, ook uit die lijn. Ik zou mijn haar vaker echt moeten föhnen of stylen, maar in de praktijk laat ik het vaak gewoon opdrogen. Ik borstel het uiteraard wel elke dag. Meestal draag ik het los, maar met sporten of als het warm is gaat het lekker omhoog in een staart.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of een bijzondere gelegenheid?

“Bij een ‘gewoon’ feestje föhn ik het wel en doe ik meer mijn best. En als het echt bijzonder is, dan ga ik naar de kapper om het te laten föhnen of stylen. Dat deed ik bijvoorbeeld bij het huwelijk van een vriendin en voor mijn boeklancering.”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to producten?

“Ik zweer bij mijn Mason Pearson borstel. Ik heb een aantal jaar PR gedaan voor een kapsalonketen en in die tijd heb ik wel geleerd dat je als kapper niet zonder deze borstel kan… dus die heb ik toen ook aangeschaft, en inderdaad: wat een topper! Ik heb inmiddels al veel vriendinnen overgehaald deze idioot dure borstel ook te kopen. Qua styling producten gebruik ik niet veel. Eigenlijk alleen zo’n hair powder die je haar lekker stug maakt en veel volume geeft.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Een beetje droogshampoo in mijn haar en lekker omhoog in een rommelige staart of knot.”

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aandurft?

Hmmm… lastig. Ik denk het eigenlijk niet. Ik ben wel blij met mijn lange haar. Voorlopig gaat het er niet af. En qua kleur wil ik ook niet te experimenteel zijn. Er zijn veel coupes die heel tof staan bij anderen, maar waarvan ik nu al weet dat ik het niet hoef te proberen. En als ik iets wil, dan doe ik het ook. Ik ben niet bang om de schaar erin te laten zetten.”

The Chair Blow Dry I love health

Q: Heb je ‘haar issues’? Welke?

Ik heb vrij gemakkelijk haar, dus weinig issues. Het enige waar ik wel eens last van heb is dat het erg droog wordt. Ik woon 4 a 5 maanden per jaar op Bali en lig dan elke dag in de zee om te surfen. Deze combi – zon en zeewater – maakt je haar echt enorm droog. Oh, en laat ik the latest issue niet vergeten: grijze haren! Ik vind ze met enige regelmaat tegenwoordig… maar trek ze er allemaal netjes uit. Dit kan ik nog niet aan hoor!”

Q: Waar haal je inspiratie vandaag?

“Mijn kapper Marriët Gakes zorgt dat ik qua kleur altijd helemaal goed zit. Ik denk er zelf eigenlijk nooit over na, maar ga blanco naar haar toe. Marriët is diverse keren uitgeroepen tot hair color technician of the year, dus ik weet dat het bij haar wel goed zit qua inspiratie!”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou? 

“Heel belangrijk! Ondanks dat ik geen uren voor de spiegel sta om mijn haar te doen, vind ik het wel belangrijk dat het goed zit. Ik heb ‘haar’ altijd al meer dan interessant gevonden. Mijn eerste bijbaantje toen ik 14 was, was in een kapsalon. Haren vegen, wassen, koffie zetten en later mocht ik zelfs ook kleuren! Dat soort dingen. En ook mijn eerste baan na mijn studie was op kantoor van een bekende kapsalonketen.”

Q: Stem jij je kapsel af op je outfit?

“Nee.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair

O jee, ik ben zo niet thuis in celbrity’s! No idea…”

The Chair Blow Dry Daisy Oppelaar // I Love Health | Styling

Samantha heeft Daisy’s natte haar, met daarin een mousse voor volume, voorgeföhnd en de punten gepolijst. Vervolgens heeft ze het bovenste gedeelte van het haar licht getoupeerd en door het hele haar een poederspray aangebracht. Vanaf de voorkant van het haar heeft Samantha een invlecht gemaakt en die laten eindigen in een knotje. Dit heeft ze vastgezet met een schuifje.

IMG_9072

Interview: Anna van der Griend
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Samantha

Categorieën