Emma Wagenaar

Het kapsel van Claartje Rose

22 april 2016
Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: het kapsel van Claartje Rose, a.k.a Claire Rose Cliteur, It-girl en fashion blogger.
Q: Heb je al veel verschillende kapsels gehad?
“Het valt mee. Vroeger kon ik erg impulsief  zijn als het ging om de bezoekjes aan de kapper. Dan had ik iets gedroomd (of gezien op tv) en dan werd ik wakker met het besluit om mijn haar bruin te laten verven of een bob te laten knippen. Dat moest dan ook perse die dag gebeuren en natuurlijk had ik altijd spijt achteraf. Enfin, er is nog niks veranderd want ik heb het nog steeds alleen denk ik nu 2x na!” 🙂
Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar routine eruit?
“Ik was mijn haar 3 á 4 keer in de week en laat het opdrogen. Éen keer in de week was ik mijn haar met zilvershampoo om het as-blond te houden en een gele gloed te vermijden.”
Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?
“Soms laat ik het föhnen bij de kapper als ik daar ineens zin in heb. Maar meestal niks bijzonders. Een beetje droogshampoo voor volume en klaar!”
kapsel van claartje rose
Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw favo producten?
“Je haar groeit van binnenuit dus ik denk dat gezonde voeding het belangrijkste is. Daarnaast tijdens het wassen van je haar goede producten gebruiken. Sinds een half jaar gebruik ik Kerastase, mijn favoriete merk.”
Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?
“Daar heb ik maar één antwoord op: droogshampoo. Ik heb gelukkig heel easy haar.”
Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet aan
durft?
“Een pony!”
Q: Waar haal je inspiratie vandaan?
“De dagelijkse impulsen via social media, maar ook van events, films en op straat.”
Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?
“Van schaal 1-10: een 7.”
Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?
“Om eerlijk te zijn vertrouw ik vrouwen en hun haar niet.. 9 van 10 keer is het nep. Mijn zusje, Eva, die heeft voor mij het beste en mooiste haar ooit! Lang, verzorgend en een prachtige kleur. Vroeger noemden we haar in de zomer ‘goud lokje’!”
kapsel van claartje rose
Interview: Emma Wagenaar
Beeld: Sanne Kreijmborg
Haar: The Chair Professional Samantha

Categorieën