Iris Poldervaart

Josh Wood over haarkleurtrends 2016 en zijn tips voor gekleurd haar

3 januari 2016

Josh Wood, wij spraken hem in Berlijn tijdens de Wella TrendVision 2016 onder andere over de haarkleurtrends 2016, zijn tips voor gekleurd haar en de meest gemaakte fouten.

Josh Wood is één van de trendsetters in de haar- en beauty industrie. Hij werkte onder andere vanuit New York, Zuidoost-Azië en Japan, alvorens hij zich vestigde in Londen. Josh Wood wordt bijgeschreven als één van de meest invloedrijke en één gerespecteerde haircolorists in de wereld en is Wella Professional Global Creative Director, Colour.

1)    Wat is je motto?

Probeer, probeer en probeer opnieuw.

2) Heb je een signature stijl? Hoe kunnen wij een typische Josh Wood look herkennen?

Een understated look met een fierce edge. 

3) Wat is jouw nummer één tip voor een aspirant haircolorist?

Leer zoveel als je kunt en stop nooit met leren.

4) Wat is dat ene ding dat elke vrouw moet weten wanneer ze een nieuwe haarkleur wil?

Zorg voor deskundig advies; neem een moodboard mee en stel echt vragen over hoe jouw colorist ervoor kan zorgen dat jij er op je best uitziet.

5) Wat zijn jouw beste tips om gekleurd haar het beste te verzorgen?

Vraag je colorist om een selectie te maken van producten die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. 

6) Is er nog iemand in deze industrie waar je graag mee zou willen werken? Of iemand die je zou willen kleuren als klant?

Ik heb het grote geluk om te mogen werken met een aantal fantastische mensen, dus er is niet echt iemand die ik op het oog heb om mee te werken. Dat gezegd hebbende, ik hou er altijd van om te werken met aanstormend talent; ik vind dat het je grenzen van creativiteit verlegt.

josh wood in gesprek met the chair

7) Wat zijn enkele van de meest voorkomende fouten die mensen maken met betrekking tot hun haarkleur?

‘Over-kleuren’ lijkt wel een epidemie op dit moment. Ik denk dat de sleutel van een succesvolle moderne kleur is de kleur er niet ‘overdone’ uit te laten zien en goed te onderhouden.

8) Waar haal je jouw inspiratie vandaan, en hoe vertaal je deze naar een echte haarkleur?

Ik heb zoveel geluk om dagelijks te mogen werken met zulke creatieve mensen. Ik leer zo veel van deze creatieven om me heen.

9) Kun je ons iets vertellen over de kleur trends voorjaar 2016 waar je enthousiast over bent? Wat worden de belangrijkste trend(s) voor aankomend seizoen?

Ik denk dat er een grote verdeling komt tussen maagdelijke, natuurlijke kleuren en zachte brights. Eén ding is zeker: SS16 zijn gaat kleurrijk zijn.

10) Hoe kunnen wij de looks die we zien op de catwalk vertalen naar iets meer draagbare alledaagse haarkleuren?
Neem één inspiratie look van de catwalk en gebruik dit om verandering aan te brengen in jouw eigen stijl. Het gaat er niet om om volledig over te gaan op een complete catwalk look, maar deze juist subtiel te mengen in jouw dagelijkse stijl die er eigentijds uitziet.
Tekst: Iris Poldervaart
Beeld: Wella Professionals