Iris Poldervaart

Het kapsel van Marlot Willems | Jolielot

26 augustus 2016

Dacht je dat drukke, succesvolle vrouwen geen tijd hebben om hun haar te doen? Think again! In The Chair Blow Dry zetten we elke week een interessante, inspirerende en stijlvolle Nederlandse vrouw in de spotlights die het tegendeel bewijst. Terwijl zij door één van onze hair professionals gestyled wordt vragen we haar alles over haar kapsel en stijl. Deze week: blogger Marlot Willems aka Jolielot

Q: Heb je al veel verschillende kapsels en haarkleuren gehad?

“Dat valt best wel mee en dat is vooral een fase geweest tijdens mijn middelbare schooltijd. Toen heb ik de kleuren bruin, rood, blond en zwart gehad. Hierna ben ik nog 1 keer van blond naar bruin gegaan maar deze fout maak ik nooit meer, ik ben gewoon een blondine.”

Q: Hoe ziet jouw dagelijkse haar-routine eruit?

“Ik was mijn haar om de dag en dan met zilvershampoo. Hierna gooi ik er mousse, Moroccanoil en volumespray in. Daarna föhn ik het met een föhnborstel droog en geef nog een extra volume boost door er volumepoeder in te doen.”

Q: Wat doe je met je haar voor een feestje of bijzondere gelegenheid?

“Niks, precies hetzelfde!”

Q: Wat is jouw geheime wapen voor geweldig haar en wat zijn jouw go to
producten?

“Ik kan nooit meer zonder volumepoeder. Ik heb altijd van alles geprobeerd om mijn haar ook maar een klein beetje omhoog te krijgen maar niks werkte. Toen kwam dit wondermiddel op de markt en ik ben sindsdien groot fan.”

Q: Wat doe je wanneer je een bad hair day hebt?

“Die heb ik altijd, daarom heb ik een beetje een rock-’n’-roll kapsel, lekker wild en stout.”

The Chair Blow Dry Jolielot

Q: Is er een look die je nog wel eens zou willen proberen, maar niet
aandurft?

“Ik heb één keer extensions gehad wat uitliep tot een nachtmerrie (het werden een soort van dreadlocks!). Toch zou ik ze er een keer echt goed in willen laten zetten zodat ik een keer mooi, lang haar heb.”

Q: Heb je haar issues? Welke?

“Je kan beter vragen, welke haar issues heb ik niet? Ik heb fijn, dun, piekhaar waar bijna niks mee kan. Dus volume is ver te zoeken, pluis is altijd aanwezig en na een tochtje op mijn fiets zit het vol met klitten.”

Q: Heb je wel eens een fout kapsel gehad?

“Zo, echt wel! Slechtste was toch wel het rode stekeltjes haar met een gekamde vette pony vol met gel naar rechts. Om dit af te maken schoof ik er ook nog een spannend speldje doorheen. Top.”

Q: Waar haal je inspiratie vandaan?

“Ik ben gestopt met inspiratie voor mijn haar. Niet veel werkt met mijn haar dus heb dat een beetje losgelaten.”

Q: Hoe belangrijk is haar voor jou?

“Ik vind het wel belangrijk als mijn haar ‘goed’ zit. Ik zal niet meer snel de deur uitgaan zonder dat mijn haar geföhnt is en zonder er een half potje volume poeder in te hebben gegooid.”

Q: Welke celebrity’s hebben volgens jou the best hair?

“Dat is toch wel echt Sienna Miller in Alfie! Die look staat haar echt fantastisch, wat een haar!”

The Chair Blow Dry Jolielot | Styling

Arnolda heeft het haar van Marlot droog geföhnd en er een middenscheiding in gemaakt. Hier heeft ze vervolgens twee strakke boxer braids ingevlochten. Deze heeft ze vastgezet met elastiekjes. De uiteindes van de vlechtjes zijn opgerold en vastgezet met u-speldjes. Met een beetje haarspray worden de losse haartjes in bedwang gehouden. Tot slot heeft Arnolda de Regal Rose haarringetjes door kleine plukjes haar heen gehaald en vast geklemd.

The Chair Blow Dry Jolielot

Beeld: Sanne Kreijmborg
Styling: The Chair’s Hair Professional Arnolda van der Kaap

Categorieën