Iris Poldervaart

Hygge: de haarkleur die je overal ziet in 2017

16 mei 2017

De hele wereld is in de ban van hygge, het Deense concept dat zich het best laat vertalen als ‘gezelligheid’. Hoewel het al eeuwenlang een belangrijk onderdeel is van de Deense cultuur, verovert de levenswijze nu pas de rest van de wereld. Dat zagen we tot nog toe voornamelijk terug in food- en interieurtrends (uiteraard goed vertegenwoordigd op Pinterest). Denk bijvoorbeeld aan kaarsen, dekentjes, warme sokken en kruidenthee; allemaal dingen die het leven net even leuker en gezelliger maken. Maar ook in de beautywereld is de hygge hype nu echt doorgedrongen. Het beste voorbeeld hiervan is de hygge haarkleur trend, nu al de hotste haarkleur van 2017.

Warm en comfortabel

Het klinkt misschien wat abstract, een gezellige haarkleur. Toch is het eigenlijk best logisch. Hygge als haarkleur sluit namelijk perfect aan op de overkoepelende hygge filosofie. Het is een makkelijke, draagbare kleur, gekenmerkt door het gebruik van warme tinten. Zacht koper, warm kastanjebruin, goudblond, karamel bronde… Stuk voor stuk kleuren die helemaal hygge-proof zijn. Omdat alle kleuren in dezelfde kleurfamilie zitten ontstaan er geen harde contrasten in het haar en blijft het effect super natuurlijk.

Glamorous surf look

Floor Mulder, Creative Director bij The Color, omschrijft de look als een kruising tussen twee van de grootste kleurtrends van de afgelopen jaren: sombre en balayage. “Hygge is een haarkleur die heel subtiel overloopt van donker bij de aanzet naar steeds lichter richting de punten toe. Een echte surf look – maar dan wel met een glamorous twist, waardoor het ook ná de zomer nog heel goed werkt”.

Ook helemaal in lijn met de hygge gedachte: de look is ontzettend low maintenance. Vanwege de warme tinten hoef je niet eindeloos in de weer met zilvershampoo om de kleur mooi te houden, en dankzij de balayage techniek is uitgroei totaal geen probleem. En dat is iets waar we, net als van haardvuren en warme chocolademelk, erg blij van worden.

Ben jij kapper of colorist, en ben je benieuwd hoe je deze haarkleur zelf in de salon creëert? Hygge haar maakt deel uit van de Color on Trend cursus (voorjaar 2017), exclusief gegeven aan The Color College in Amsterdam. Schrijf je nu in om een plekje te bemachtigen en op zondag 25 juni 2017 (van 10.00 tot 17.00) alles te leren over de hotste haarkleur van het jaar.

Beeld: The Color

 

Categorieën