Iris Poldervaart

Hot now: Color melt

2 oktober 2015

Dacht je helemaal bij te zijn op het gebied van haarkleuring? Think again. Haarkleurtechnieken blijven zich razendsnel ontwikkelen, en het lijkt wel of er elk seizoen een nieuwe, inventieve manier wordt gevonden om onze lokken een color boost te geven. Ombre en balayage kennen we inmiddels, en ook met ecaille hebben we je al eerder kennis laten maken. Tijd om te ontdekken wat de nieuwste trend is op het gebied van haarkleuring: color melt.

Wat moet je je daarbij voorstellen, color melt? De naam zegt het eigenlijk al: met color melt laat je verschillende haarkleuren als het ware in elkaar smelten. Om een natuurlijk effect te krijgen worden er tijdens het kleurproces per folie altijd drie of meer tinten in gebruikt, vaak in dezelfde kleurenfamilie. Dit zorgt voor een goed geblende overloop waarbij de verschillende kleuren elkaar overlappen, zonder dat er een duidelijke grens tussen de verschillende haarkleuren zichtbaar is. Je kunt ook kiezen voor een wat opvallender effect; ga dan voor kleuren die iets verder uit elkaar liggen, zoals donkerbruin en rosé goud.

Highlights turned ombre

Voor de echte kleurexperts klinkt dit misschien al bekend. De color melt techniek is namelijk een combinatie van kleurtechnieken die we al veel langer kennen. Simpel gezegd is color melt een nieuwe versie van de klassieke highlights. Het grote verschil is echter dat het haar hier met een balayage techniek ingekleurd wordt. Geen harde, ‘streperige’ highlights dus, maar een mooie, zachte look die nog het meest wegheeft van een moderne ombre. Met de nadruk op modern, want in tegenstelling tot de ombre kapsels die we een paar jaar geleden veel zagen, is het kleurverloop van een color melt super subtiel. Groot voordeel: niemand zal denken dat je je uitgroeibehandeling te lang hebt uitgesteld.

Feeling inspired? Deze techniek vergt behoorlijk wat kennis, vaardigheid en professionele ervaring. Niet iets om in je eigen badkamer uit te proberen dus. Laat een color melt behandeling altijd uitvoeren door je kapper!

 

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color Director Floor Mulder

 

Categorieën