Iris Poldervaart

Hidden rainbow roots zorgen voor het ultieme verrassingseffect

13 april 2017

Aan de hoeveelheid manieren waarop je regenboogkleuren in je lokken kunt verwerken lijkt geen einde te komen. Dat wordt nog maar eens bevestigd door Instagram’s nieuwste haar obsessie: hidden rainbow roots.

Combi trend

Wat krijg je wanneer je rainbow roots en hidden rainbow hair met elkaar kruist? Inderdaad: hidden rainbow roots. Als je nagaat hoe populair deze twee trends destijds waren, is het eigenlijk een wonder dat een salon nu pas op het idee kwam om de twee technieken te combineren. De salon is kwestie? Het Australische Blondies of Melbourne, dat zich specialiseert in bijzondere haarkleuren. En bijzonder, dat is deze look zeker.

Net als bij het hidden rainbow hair, dat vorige zomer een viral hit was dankzij Not Another Salon in Londen, is de kleur bij hidden rainbow roots niet direct te zien – maar dat hadden scherpe types vast al begrepen dankzij het woord ‘hidden’. Wat deze trend echter net iets anders maakt, is dat de ‘verstopte’ kleur zich niet in de onderste lagen van het haar bevindt, maar juist bij de aanzet. Pas wanneer je met je handen door je haar gaat (of wanneer er flink wat wind staat) worden de regenboog kleuren zichtbaar. Verrassing!

Don’t try this at home

Je kunt binnen deze trend variëren met allerlei verschillende kleuren, van een traditionele regenboog tot pasteltinten. De stylisten van Blondies Melbourne gebruikten haarverf van Pravana, maar ook met andere kappersmerken kun je in principe hetzelfde effect krijgen. De enige vereiste voor hidden rainbow roots is dat je de aanzet van je haar laat bleken, zodat je een mooie basis hebt voor de kleuren die eroverheen gezet worden. Dit is dan ook een look waarvoor je absoluut naar een ervaren colorist moet; zonder enige oefening aan de slag gaan met bleek en zoveel verschillende kleuren haarverf is écht niet aan te raden.

Wat denk je, zou jij voor hidden rainbow roots gaan?

 

Beeld: Instagram @blondieshair / Blondies of Melbourne, @helloitsaylin

 

Categorieën