Iris Poldervaart

Het kapsel van Stephanie Brandes

8 mei 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

Als chef beauty, health en lifestyle voor Grazia komt Stephanie elke dag in aanraking met de laatste beauty trends. Tijd om deze mooie beauty pro eens voor de camera te zetten en haar alles te vragen over haar kapsel.  

Q: Heb je al veel verschillende looks gehad? 

Nee, ik ben eigenlijk heel trouw aan m’n eigen look (los en met een slag). Mijn haar was altijd superlang en vol, totdat ik het vorig jaar in een opwelling in een lob liet knippen. Leuk voor een maandje, totdat ik daarna spijt kreeg joh! O, trouwens, ik heb het drie jaar terug nog in een ombre laten verven. Achteraf liep ik voor gek, het was precies de kleur blond (geel) die ik niet wilde – die eigenlijk niemand moet willen. Nu laat ik het weer lang groeien, langzaamaan komt de oude Steph weer terug.

Q: Welke hairstyles draag je graag? 

Een paar jaar geleden stond ik bekend om een knot bovenop m’n hoofd, vrienden noemen het ‘De Steph’, het was een dingetje. Sinds de lob draag ik het eigenlijk altijd los en ben ik klaar, mits het pluisvrij is en een beetje volume heeft. Anders knal ik er nog een ton aan producten in.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Mijn haar is heel belangrijk voor mij, de ‘lob ervaring’ zegt genoeg. Ik was mezelf een beetje kwijt, bizar toch?

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Kind, ik zit er vól mee: het is dik, stug, droog en pluizig. Statisch vaak ook. En maar blijven zoeken naar producten die écht werken, haha. O en nog een dingetje: ik word een beetje grijs – m’n nieuwste haarprobleem en hopelijk mijn laatste.

Q: Hoe zie je haar routine eruit?

Ik ben zo’n half uur m’n haar aan het borstelen voordat ik het kan wassen, zodat alle klitten eruit zijn. Wassen doe ik om de twee/drie dagen, eerst met een shampoo en daarna alleen de conditioner in de punten. Tenslotte borstel ik het wat, gooi ik er een olie in en ga ik met nat haar naar bed. En dan maar hopen dat het er de volgende dag een beetje uitziet. Meestal is m’n haar trouwens nog niet droog als ik wakker word, dus dan föhn ik het nog een klein beetje droog om pluis tegen te gaan.

Q: Hoe ga je om met een bad hair day? 

Ik deal ermee. Soms, als het écht niet zit, dan gooi ik het weer in een knot. Maar ik vind m’n gezicht er niet knapper op worden, dus de voorkeur gaat toch uit naar los en hopen dat ik binnenkort weer een good hair day heb.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Eigenlijk niets, de pogingen die ik heb gedaan zijn in mijn ogen flink mislukt. Bij anderen kan ik sommige trends heel mooi vinden, maar – en misschien komt dat door het ouder worden – ik weet dat mijn look het beste bij mij past.

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Heel cliché, maar de mensen op straat zijn een mooie inspiratiebron.

Q: Wat is je favoriete hairdo voor een event?

Hopen op een goede haardag, haha. En zo niet, dan baal ik een beetje, maar dan heb ik alsnog een leuke avond hoor!

Noem drie celebrities met de beste hairstyles volgens jou?

Alexa Chung, Alexa Chung en Alexa Chung. O, en Caroline de Maigret, een Franse it-girl en het gezicht van Lancôme. Beiden geen drager van een gekapte coupe, maar juist dat Franse ik-heb-er-niks-aan-gedaan-maar-ondertussen. Dat spreekt me enorm aan, daar ga ik ook altijd voor.

Stephanie Brandes

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

Was het haar en föhn het droog. Krul het haar met een grove krultang naar achteren in. Verdeel wat olie in het haar en borstel de krullen voorzichtig door.

Categorieën