Iris Poldervaart

Het kapsel van Shirley Visser

5 juni 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

Shirley Visser wilde al van kleins af aan juf worden. Toen ze erachter kwam dat voor de klas staan niet voor haar was weggelegd ging ze de opleiding Media, Informatie en Communicatie volgen en daar voelde ze zich wél thuis. Hier kon ze haar schrijftalent in kwijt en was blij dat ze zichzelf na haar studie redacteur kon noemen. Na een half jaar bij een website te hebben gewerkt gooide ze zichzelf in het diepe en begon voor zichzelf. Ze blogde al sinds 2005 op Styleguide.nl en wilde dit graag fulltime gaan doen. Ze ging samenwerken met een mediabureau en nu, na vier jaar fulltime bloggen, doet ze dat nog steeds met heel veel plezier. Twee jaar geleden is daar Mommytobe.nl bijgekomen toen ze zwanger raakte en een plekje zocht om ervaringen te delen.

Q: Heb je al veel verschillende hairdo’s (looks) gehad?

Nee, ik ben heel erg saai. Ik heb het vaak lang gehad en heel soms geëxperimenteerd met laagjes en een pony. Zo’n vier jaar geleden gaf ik een kapper de vrije hand en werd al mijn lange haar geknipt om vervolgens een schuine bob aangemeten te krijgen. Sindsdien vind ik het kortere haar heel fijn. Soms was het iets te kort, maar over het algemeen is schouderlengte wel iets waar ik me in kan vinden.  

Q: Welke hairstyles draag je graag?

Ik ben moeder en ik denk dat de meesten het wel zullen herkennen: elastiekjes! Ik heb mijn haar heel vaak in een staart of een half knotje. Makkelijk en lekker uit mijn gezicht en nek. Als ik het wel style, ga ik aan de slag met volume droogshampoo. Beetje op zijn kop hangen, handen door mijn haar en ik heb volume. Voor de rest ben ik echt een ‘haarkneusje’ en kan ik vrij weinig. Ik kan niet eens föhnen en vraag kappers dan ook altijd zo te knippen, dat borstelen genoeg is om een mooi kapsel te creëren.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Ik hecht er zelf niet heel veel waarde aan en vind een staartje prima, maar merk dat het bij mijn outfitfoto’s op Styleguide wel vaak gesprek van de dag is. Helemaal nu ik sinds kort balayage heb en mijn haar wat vaker los heb. Ik krijg veel complimenten en merk toch wel dat dat me wat doet. Dus nu probeer ik iets meer aandacht aan mijn haar te besteden en voel ik me toch wel fijner als het heel mooi zit.

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Ik kan gewoon niet föhnen en stylen bij mezelf dus vaak hangt het maar gewoon. Omdat het nogal plat is aan de bovenkant, valt het wat sluik langs mijn hoofd. Dat vind ik niet zo mooi. Daarnaast mag ik vanwege mijn eczeem niet op mijn hoofdhuid komen met haarverf en dus ben ik daar ook wat beperkt in.

Q: Hoe zie je haar routine eruit?

Ik was het zo’n twee keer in de week en voor de rest doe ik vrij weinig. Zoals ik al zei: even borstelen, beetje droogshampoo, mijn handen er doorheen en het zit prima. Heel soms wil ik nog weleens een roterende föhnborstel proberen maar als mijn haar dan weer helemaal in de knoop zit, houd ik dat al vrij snel voor gezien. Op dagen dat ik gewoon lekker thuis werk of met mijn zoontje in de weer ben, borstel ik het alleen en gaat er direct een elastiekje in. 

Q: Wat is jouw beste hair secret?

Volume droogshampoo van Aussie. Works like a charm. 

Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Daar hebben ze haarelastiekjes voor uit gevonden. En ik zorg dat ik op die dagen niet op de foto hoef voor de sites, haha. 

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Pastelkleurig haar. En een pony. Maar ik ben er van overtuigd dat je dat altijd moet stylen en laat ik daar nu net een ramp in zijn.  

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Pinterest, andere bloggers en celebs. 

Noem 3 celebrities met beste haarstyles volgens jou  

Jessica Biel, Sienna Miller en Jessie J voor haar experimentele hairdo’s tijdens de concerten en openbare verschijningen.

shirley visser

Hair stylist: The Chair Professional

Categorieën