Iris Poldervaart

Het kapsel van Hazjar Lotfi El Idrissi

4 juni 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel. Benoemd door de beauty wereld tot Arabische schone, deze week; Hazjar Lotfi El Idrissi. En geloof ons: ze is van binnen net zo mooi als van buiten. 

Van jongst af aan was Hazjar al van plan de PR in te gaan. Haar eerste ervaringen op PR-gebied deed ze op bij de VN. Daarna ging ze Europese Studies doen met de richting Communicatie Management aan de Haagse Hogeschool en studeerde aan University of the Incarnate Word in Texas. De stage die toen volgde was heel anders dan de eerste, want deze keer ging ze de fashion in bij LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Daar heeft ze gewerkt met bijna alle high-end merken: Dior, Acqua di Parma, Guerlain, Fendi, Givenchy en Kenzo. Haar kennis, ervaringen en grote netwerk heeft ze ingezet om haar droom uit te laten komen haar eigen PR-bureay te starten: IT Agency!

Q: Heb je al veel verschillende hairdo’s (looks) gehad?

Nee, eigenlijk ben ik vrij saai. Ik wil altijd van alles proberen, maar zodra ik in de kappersstoel zit blijft het bij dode puntjes knippen.

Q: Welke hairstyles draag je graag?

Ik heb mijn haar bijna altijd los, het liefst stijl of met een romantische krul.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?.

Super belangrijk (zie vraag over bad hair day), mijn haar staat samen met mijn wenkbrauwen op nr 1!

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Ik heb alleen een ‘haarprobleem’ als ik mijn haar de hele dag in een staart doe, het is namelijk vrij zwaar en dat voelt heel vervelend.

Q: Hoe zie je haar routine eruit?

Ooit zei een kapper tegen mij “Je haar is net als een spijkerbroek, hoe vaker je het wast hoe valer het wordt”. Dat heb ik onthouden en sindsdien was ik mijn haar maar 1x per week. Na het wassen behandel ik de puntjes met een serum en fohn ik mijn haar droog, hierna stijl ik het.

 Q: Wat is jouw beste hair secret?

1x per week mijn haar wassen pakt voor mijn haar heel erg goed uit! Het glanst meer en is veel minder snel vet.

 Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Dat vind ik vreselijk, dan is gelijk mijn hele dag verpest en blijf ik het liefst binnen 😉

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Ik zou mijn haar wel krijg willen knippen tot op mijn schouders en ik geloof nog steeds dat ik het ooit zal doen…maar wanneer….?

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Buiten op straat, The Chair.com en magazines.

Noem 3 celebrities met beste haarstyles volgens jou

1. Oliva Palermo

2. Jessica Biel

3.Angelina Jolie

Hazjar Lofti El Idrissi

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

The Chair Professional & National make-up artist Givenchy Dave van Lishout is geen onbekende van Hazjar. Ze werken veel samen voor Givenchy. Dave zorgde voor een prachtige wavy look. Het lijkt alsof het haar natuurlijk zo valt, helemaal in stijl met de effortless hair trend.

Beeld: Iris Poldervaart

Categorieën