Iris Poldervaart

Het kapsel van Ginette Tellier

12 maart 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

Deze week hebben wij Ginette Tellier in de stoel. Glamour’s Ginette doet verslag van beautytripjes naar Parijs, Londen en New York, interviewt de mensen achter de mooiste beautymerken en selecteert het fijnste beautynieuws voor het magazine. Daarnaast is ze moeder van dochter Blanche en een beauty die altijd, zo blijkt, goed op de foto staat…

Q: Heb je al veel verschillende looks gehad?

In de loop der jaren heb ik niet veel verschillende kapsels gehad en mijn haar vooral lang gedragen. Ik heb wel bij uitzondering een pony gehad. Na de zwangerschap van Blanche heb ik een bob (boven de schouders) laten knippen. De bob droeg ik dan stijl of juist met mijn natuurlijke slag, maar nu laat ik mijn haar al een paar jaar weer lang groeien.

Q: Welke hairstyles draag je graag?

Momenteel draag ik mijn haar vaak stijl, eigenlijk nooit met mijn eigen slag. Qua kleur draag ik het altijd blond. Ik wilde het een keer lichter maken met henna maar dat werd juist roder. Geen succes dus!

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Mijn haar is zeker belangrijk, ‘als je haar maar goed zit’ haha! Meestal ga ik niet naar de kapper, mijn zwager knipt vaak mijn haar en mijn moeder kleurt mijn haar. De kleur is altijd hetzelfde. Nu heb ik voor het eerst mijn haarkleur wat donkerder geverfd.

Q: Heb je ‘haarproblemen’, zo ja welke?

Mijn haar pluist snel, als ik mijn haar net heb gestyled begint het al. Ik heb echt van alles geprobeerd, denk dat ik wat vaker een masker daarvoor kan gebruiken.

Q: Hoe ziet je dag-/weekroutine eruit?

Ik was mijn haar 2 à 3 keer per week. Qua product gebruik ik standaard shampoo, conditioner een een haarolie voordat ik het ga stijlen. Daarna ook nog wat olie na het stylen en heel soms haarlak. Ik ben niet merkvast, het wisselt dus welk product ik gebruik. Zo af en toe gebruik ik een hairmist (De nieuwste van Dior vind ik geweldig!)

 Q: Hoe ga je om met een bad hair day?

Heel eenvoudig: Ik draag mijn haar in een staart of in een knot.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen?

Platina blond vind ik een hele mooie kleur, maar ga dit zeker niet doen met mijn lange haar. Ik ben bang dat de kwaliteit van mijn haar dan achteruit gaat. Wellicht kan ik het platinablond kleuren als ik een lange bob laat knippen. Of een donkere kleur, ik heb altijd al willen weten weten hoe donker haar mij staat…

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Backstage foto’s van de catwalk (voor werk zie ik deze veel voorbij komen) en Brigitte Bardot in de jaren ’70. Zij blijft natuurlijk een prachtige bron van inspiratie.

Noem 3 vrouwen met de beste haarstyles volgens jou:

  1. Kate Moss van de laatste paar jaar, langer en in lagen. Wat natuurlijker haar, niet gemaakt (Mango/dat haar vind ik perfect)
  2. Angelina Jolie
  3. Gwennyth Paltrow – Zowel styling als haarkleur

Kate Moss_inspiratie Ginette

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

Als inspiratie nemen wij de foto van Kate Moss in de Mango campagne. Na het wassen en verzorgen gebruikt The Chair Professional Jeffrey een mouse, voor meer volume, in Ginette’s haar. Hij fohnt het haar eerst glad. Gebruikt daarna een beach spray om het haar rauwer te maken. Met de krultang creëert hij een losse slag. Met een fixerende spray zorgt hij ervoor dat deze look goed blijft zitten.

Ginette Tellier

Tekst: Iris Poldervaart

Categorieën