Iris Poldervaart

Het kapsel van DJ Emanuelle Vos

11 juni 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

Deze stralende, muzikale duizendpoot doet producties van kunstprojecten, is model, maar boven alles is zij… DJ Emanuelle Vos! Al jarenlang maakten vrienden en vriendinnen naar hartelust gebruik van haar overvolle muziekbibliotheek tot één van haar vrienden zei dat ze moest beginnen als DJ. De eerste keer dat ze draaide was twee dagen voor NYE 2012. Dat deed ze samen met een vriendin. Toen besloten ze op de Oud & Nieuw party in de Chicago Social Club te draaien, waar ze toentertijd voor werkte. Haar vriendin liet het afweten, maar gelukkig steunde zij Emanuelle door naast haar te staan dansen met een opblaastrompet! En zo is het begonnen… Ze kreeg een stoomcursus van haar vriend, wat erg op prijs werd gesteld aangezien er heel wat knopjes bij komen kijken. Ondertussen heeft ze het vak van DJ goed in de vingers. Dat blijkt uit de drukke zomer die ze voor de boeg heeft! Zo staat onder andere 21 juni in de Jimmy Woo, 11 juli bij The Social Garden, 26 juli op het Damaris Festival, 15 augustus bij GirlsLoveDJs en als klap op de vuurpijl 30 augustus op Mysteryland! Daarom verdient zij een ontspannen The Chair Blow Dry…

Q: Heb je al veel verschillende hairdo’s (looks) gehad? 

Ja heel veel! Lang, heel kort, krullen, stijl, pony, schuine lok. You name it! Ik heb echter nog nooit mijn haar geverfd en dat ben ik ook niet van plan.

Q: Welke hairstyles draag je graag? 

Het liefst föhn ik mijn haar zelf droog met een borstelföhn. Hierdoor komt de krul in mijn haar naar voren maar verdwijnt de pluis.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?

Heel belangrijk. Ik vind je haar heel bepalend voor een look. Ik kan mij herinneren dat ik vroeger wel in paniek raakte als mijn haar niet goed zat, maar tegenwoordig zet ik net zo lief een hoedje op of bind ik het strak naar achter in een staart of knot.

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Ja, ik heb een grote bos haar die voor veel mensen eigenlijk onbekend is. Het is erg veel werk om mijn  haar in zijn eigen staat van zijn in bedwang te houden door de vele krullen en veel pluis.

Q: Hoe zie je haar routine eruit?

Ik was mijn haar met shampoo en conditioner, met kokosgeur want dat vind ik het allerlekkerst! Daarna gebruik ik een beschermende en verstevigende mousse, vervolgens  strijk ik natuurlijke oliën, deze heb ik over de hele wereld verzameld, in de punten van mijn haar om deze vet te houden en te voeden. Ik föhn mijn haar met een borstelföhn maar hiervoor moet het eerst ongeveer vijftien minuten zelf drogen. Als ik mijn haar in model föhn ben ik ongeveer vijftien minuten bezig en dan heb ik er in principe twee dagen geen omkijken naar….. tenzij het nat wordt, dat is een ander verhaal! 

Q: Wat is jouw beste hair secret?

Ik vind het heerlijk om mijn haar voor het slapen in te vetten met kokosolie, het een nacht in laten trekken en het er in de ochtend uit wassen. Het is een zeer voedend masker en zelfs te vet om het enkel met water uit te spoelen in de ochtend. Je haar glanst en danst want de krullen vormen door de vettigheid van de kokosolie nog mooier. 

Q: Hoe ga je om met een bad hair day? 

Ik heb heel veel hoedjes en petjes, dus deze helpen mij vaak door de dag heen. Ik vind je haren strak in een lage knot met middenscheiding of een hoge knot zonder middenscheiding ook mooi en makkelijk.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Ik zou heel graag weer een pony willen. Ik heb alleen een kruin precies zoals Minnie Mouse dat ook heeft dus door de kruin en mijn krullende haar is een pony erg lastig. Als iemand een oplossing vindt dan ga ik er voor. Ik ben mijn haar heel makkelijk, het groeit toch wel weer aan. Toen ik een aantal jaar geleden mijn haar kwa lengte van onder mijn borst had afgeknipt tot onder mijn oren was dat best een shock voor anderen, maar ik dacht alleen maar: Yes, even wat anders! 

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiraties uit de fantasieën en gesprekken met kappers. Zij noemen een trend en ik wil uiteindelijk het tegenovergestelde of juist heel gewoon bij laten punten. Ik haal nergens specifiek inspiratie vandaan voor mijn haar, alhoewel ik duidelijk een zwak heb voor mensen met een pony of een volle krullende bob lijn.

Noem 3 celebrities met beste haarstyles volgens jou

1. Marilyn Monroe

2. Brigitte Bardot

3. Erykah Badu

DJ Emanuelle Vos

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

Dit kapsel is geïnspireerd op de ‘finger waves’ uit de jaren ’20 door middel van ouderwets slag leggen. Dit is een techniek die je als consument waarschijnlijk niet beheerst. Daarom is de look enigszins aangepast. Als het haar nog nat is leg je slag langs de haarlijn en bovenop het hoofd, door een slag voor slag je haar te klemmen tussen je vingers en vast te zetten met een klemmetje en te fixeren met gel. De achterkant is gekruld. Daarna zijn de klemmetjes eruit gehaald en is ook de rest van het haar gekruld. Het haar is vervolgens voorzichtig doorgeborsteld waarbij de slagen zijn terug geduwd. Finish de look met haarlak en zorg voor een mooie krul aan de voorkant van het gezicht.

Beeld: The Chair

Categorieën