Iris Poldervaart

Het kapsel van Birgit Junni

18 juni 2015

Elke donderdag geven wij stijlvolle, interessante vrouwen een ‘The Chair Blow Dry’. Terwijl één van onze The Chair Professionals hun coupe verzorgt, bijwerkt en stijlt, vragen wij deze inspirerende ladies alles over hun kapsel.

Birgit Junni heeft het Grafisch Lyceum gedaan in Rotterdam. Ze kwam terecht bij Elle, waar ze reporter was voor Elle TV en heeft gewerkt bij Dagblad De Pers als graphic designer. Daarna heeft ze jarenlang als grafisch wonder gewerkt bij de Grazia, is sinds een jaar Freelance Grafisch Ontwerper en gaat altijd door het leven met roze/rode lippenstift. Tijd om deze fashionista eens te onderwerpen aan een vragenvuur over haar ‘hairdo’ en dont’s’.

Q: Heb je al veel verschillende hairdo’s gehad? 

Stiekem niet echt. Toen ik 14 was heb ik mijn lange lokken in één keer afgeknipt en tot ongeveer mijn 20ste een bobje gehad. Ik heb het toen wel in verschillende kleuren geverfd, maar ik omarm nu mijn bruine lokjes.

Q: Welke hairstyles draag je graag? 

Ik draag mijn haar graag los of in een hoge staart.

Q: Hoe belangrijk is je haar voor je?.

Very!!!!!! Ik ben heel erg gehecht aan de lengte die ik nu heb. Als je haar maar goed zit, toch?!

Q: Heb je ‘haarproblemen’ en zo ja, welke?

Ik heb soms last van frizzy hair, maar ik heb best geluk gehad met mijn haar. Ze doet wat ik wil. Krullen blijven de hele dag zitten. In de zomer wordt het heel droog. Er mag absoluut no hairspray in!! Omdat mijn haar zo goed pakt lijkt het dan net een helm.

Q: Hoe ziet je haar routine eruit?

Ik was het om de dag met shampoo & conditioner. Één keer in de week gebruik ik een maskertje. Ik probeer het altijd natuurlijk te laten drogen (ook al duurt dat de halve dag… geen grap). Als ik zin/tijd heb doe ik er een krultang doorheen. Beetje mythic oil en ik ben klaar.

Q: Wat is jouw beste hair secret?

Als je eenmaal iets hebt gevonden waar je heel blij mee bent probeer daar in te variëren. Ga niet ineens een pony knippen omdat je je haar zat bent. Een nieuwe krultang doet al wonderen. En omarm het. Ik wilde ook altijd ‘The Rachel’, maar dat stond voor geen meter. Die foto’s zijn ritueel verbrand!

Q: Hoe ga je om met een bad hair day? 

Huilen… Nee grapje. Ik heb zelden een bad hairday, maar dan doe ik het in een hoge staart.

Q: Wat voor look zou je nog wel eens willen proberen, maar durf je misschien niet?

Als ik een meisje zie met tof kort haar denk ik weleens “dat wil ik ook”, maar dan zie ik hoe lang het is en denk stiekem dat ik het nooit meer af ga knippen.

Q: Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik hou van award season. Zalig al die red carpets bekijken. Oscars, Golden Globes. Ik vind het zalig.

Noem 3 celebrities met beste haarstyles volgens jou:

1. Blake Lively
2. Gisele Bündchen
3. Sofia Vergara

birgit junni

THE CHAIR BLOW DRY – STYLING

Eerst is het haar gewassen met shampoo en een lichte conditioner voor volume. Daarna is er een lichtgewicht mousse over het haar verdeeld; er is gekozen voor een volumemousse die tevens bescherming biedt tegen warmte van de föhn en krultang. Het haar is met voorgedroogd met de föhn en vervolgens glad gepolijst met een ronde borstel. Vervolgens is er met een krultang slag in het haar gecreëerd.

Hair stylist: The Chair Professional Samantha Sarens

Categorieën